Index Vakbarát Hírportál

Neuer hibázott, 67 nap után kapott gólt

2013. február 20., szerda 11:48

Egy kapushiba miatt szakadt meg a Bayern München és Neuer nagy sorozata az Arsenal elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntőben, a németek az idén először kaptak gólt tétmeccsen.

A vendég Bayern 2-0-ra vezetett, amikor az 55. percben az Arsenal rúgott szögletet. A beívelt labdára kimozdult Neuer, de nagyon elszámította magát, a labda előtte pattant le, a kapu pedig üresen maradt, a korábbi Bayern-csatár Podolski kihasználta a helyzetet és befejelte a labdát.

A Bayern-kapus nagyon felhúzta magát a gól után, ordibált a védőkkel, őket okolta.  A meccs 1-3-mal ért véget, az Arsenalnak nagy bravúr kéne a továbbjutáshoz.

Neuer és a Bayern sorozata a Borussia Mönchengladblach elleni 1-1 után indult tavaly decemberben. Azóta hat bajnokit játszottak, egyiken sem kaptak gólt, és mindet legalább két góllal nyerték, a védelmük kapura lövést is alig engedett. A téli szünetben öt barátságos mérkőzést is lejátszottak, ezeket is sikerült kapott gól nélkül lehozni.

A bajnokságban huszonkét meccsen mindössze hétszer találtak be az ellenfelek a Bayernnek, találkozót legutóbb októberben buktak, még a Bayern Leverkusen verte meg őket.

Neuernek ennél van egy sokkal hosszabb sorozata, másfél évvel ezelőttről, 2011 őszén 1147 percen át nem kapott gólt, négy BL-meccset is lehozott úgy, hogy nem tudtak neki betalálni.

Rovatok