Index Vakbarát Hírportál

A Schalke óvni fog Drogba miatt

2013. február 21., csütörtök 15:26

A Schalke 04 arra készül, hogy Didier Drogba szerpelése miatt megóvja a szerdai, 1-1-re végződött, Galatasaray elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntős mérkőzést.

Horst Heldt, a német együttes sportigazgatója, illetve Peter Peters gazdasági vezető jelezte, valószínűleg már csütörtökön elküldik óvásukat az európai szövetséghez (UEFA), és állásfoglalást kérnek Drogba játékjogával kapcsolatban.

Az elefántcsontparti támadót január végén igazolta le a Galatasaray. Korábbi csapata, a kínai Shanghai Shenhua, amelyhez Drogbát 2014-ig szerződés köti, a klubváltás miatt panasszal fordult éppen ahhoz a FIFA-hoz, amely a múlt héten megadta az előzetes játékengedélyt a Galatának. A szervezet arra hivatkozott, hogy a sanghaji csapat az utolsó három hónapban nem fizette ki a játékos bérét, így szerződése semmisnek tekinthető.

A Schalke óvásában arra hivatkozik, hogy a szabályok szerint február 1-ig - a nemzetközi téli átigazolási időszak zárultáig - a törököknek rendezniük kellett volna Drogba papírjait, játékengedélyét, ám ez nem történt meg.

Rovatok