Index Vakbarát Hírportál

Az újpesti ultrák népirtástól félnek

2013. február 21., csütörtök 13:19

Az Ultra Viola Bulldogs, az újpesti futballklub egyik szurkolói csoportosulásának tagjai bejelentették, hogy az új szurkolói azonosító rendszer elleni tiltakozásul a jövőben nem szurkolnak csapatuknak, drapériáikat nem függesztik ki.

„Nem kérünk a mai modern magyar futballból! Nem vagyunk hajlandóak nevünket adni a szurkolói elnyomáshoz. Nem akarunk bábként szurkolói kártyákkal és személyi igazolványokkal aktívak maradni! Nem kívánunk olyan körben koreográfiákat és szervezett szurkolást csinálni, ahol az elmúlt 20 év kemény munkáját szeretett Klubunk vezetése polgári perrel akarja meghálálni! Nem szeretnénk mindenféle kétes rendőrségi listákra felkerülni, csak azért, mert az Újpest az életünk! Hiszen, mint nem is olyan régen egy politikus kifejtette, a népirtások is listázással kezdődtek!" - írják közleményükben.

Az ultrák a múlt ősszel, a Siófok elleni mérkőzésen fejezték be a hangos szurkolást, és ahogy írják, azóta sem folytatnak semmilyen aktivitást. A problémájuk az MLSZ új szurkolói nyilvántartási rendszere, amelyet először az FTC-nél alkalmaztak, majd ősztől Újpesten is bevezettek. (A Ferencvárosnál a rendszer bevezetése után visszaesett a nézőszám, azóta viszont szépen visszatértek a nézők).

Ez a rendszer segít abban, hogy azonosíthassák a nézőtéren garázdálkodókat.

Rovatok