Index Vakbarát Hírportál

Bajner bemutatkozott a Dortmundban

2013. február 24., vasárnap 21:21

Három magyar kapus összesen egy gólt kapott a vasárnap pályára lépő idegenlégiósaink közül. A magyar focisták viszont gólt nem lőttek, ketten sérültek, a válogatott Vanczák pedig kikerült a jókora verést kapó Sion kezdőcsapatából.

Mönchengladbach-Dortmund, 71. perc. Leitner helyett Bajner. Ilyen is régen volt, magyar játékos lépett pályára a német bajnokcsapatban.

Bajner Bálint 22 éves, a Honvédban 19 meccsen lőtt négy gólt, a Dortmund Bundesliga III-as csapatában tíz meccsen négyet, és most a Bundesligában is bemutatkozott.

Az más kérdés, hogy a Dortmund 1-1-et játszott, így már 17 ponttal lemaradva áll a második helyen a listavezető Bayern München mögött.

A Leverkusennel hazai pályán 0-0-át játszó Fürthben Stieber sérülés, Varga eltiltás miatt nem lépett pályára. A csapat így az utolsó helyen áll, és öt pont a hátránya az osztályozós helyen álló Augsburggal szemben.

A Bundesliga II.-ben Király csapatához, az 1860 Münchenhez fűződik a forduló szenzációja, mivel idegenben győzték le a veresége ellenére is első helyezett Braunschweiget. Az 1860 München az ötödik helyen áll, hat pontra vannak az osztályozós Kaiserslauterntől.

Rossz hír, hogy a Sion edzőváltása után a válogatott Vanczák kikerült a kezdőcsapatból. Két hete a szünetben lecserélték, a múlt héten tíz percre becserélték, most, a Thun elleni 0-4-nél végig a kispadon ült.

Görögországban az Olympiakosz Megyerivel a kapuban győzte le hazai pályán 2-1-re az Arist, ezzel 16 ponttal vezeti a bajnokságot. Az Aszterasz Tripolisz maradt a második helyen, miután a Fülöp kapussal, és a 31. percben beállt Lencsével 1-0-ra verték a Levadiakoszt.

Nagy verést kapott a Roda, 4-0-ra vert az Utrecht Németh Krisztián csapatát. A magyar játékos sérült.

Köteles nem kapott gólt a Genkben, igaz, csapata mem is rúgott, így 0-0 lett a Standard Liége elleni idegenbeli rangadó.

Lovrencsics csapata, a Lech Poznan parádézott, 4-0-re nyert a Chorzówban, így csak egy pontra van lemaradva a listavezető Legiától.

Rovatok