Index Vakbarát Hírportál

Őrjöngtek a játékosok holland derbi után

2013. február 25., hétfő 12:55

A Feyenoord 2-1-re verte a listavezető PSV-t holland bajnokság vasárnapi rangadóján, a meccs a lefújás után az öltözőknél folytatódott, miután két holland válogatott játékos esett egymásnak.

A balhé előzménye, hogy a Feyenoord-védő Mathijsen belépett a PSV gólját szerző Lensnek a 89. percben, aki zokon vette ezt, ezért az öltözőfolyósón várta meg az ellenfelét. Amikor Mathijsen odaért, elkezdte rángatni a mezét, mire a többi hazai futballista egyből a falnak passzírozta a csatárt.

A kiabálást hallva megérkeztek a vendégek kapusai, akik megpróbálták kiszabadítani Lenst. A legnagyobb sikerrel a kétméteres lengyel Tyton taszigálta az ellenfeleket, majd mindkét oldalról beszálltak a csapattársak, a rendezők és az edzők, akik igyekeztek szétválasztani a balhézókat. Lens annyira bepörgött, hogy hárman tudták csak visszarángatni.

Mathijsen és Lens a válogatottban csapattársak, szeptemberben mindketten pályára léptek a magyar válogatott ellen 4-1-re megnyert budapesti vb-selejtezőn, melyen a PSV-s csatár duplázott.

A Feyenoord győzelme után szoros lett a holland bajnokság élmezőnye. Tíz fordulóval a vége előtt a PSV ötven ponttal vezet, második az Ajax negyvennyolc ponttal, harmadik pedig a Feyenoord negyvenhéttel.

Rovatok