Index Vakbarát Hírportál

Ibra-dupla, Robben-gól, Chelsea-siker a kupaszerdán

2013. február 27., szerda 20:38

A PSG a Marseille-t, a Chelsea a Middlesbrough-t verte 2-0-ra a francia, illetve az FA Kupában, a londoniak a MU-val játszanak a 8 között. A Német Kupában a Bayern 1-0-ra győzte le a Dortmundot, és lépett tovább.

Bayern-BVB 1-0 Robben hatalmas góljával, a holland találata győzelmet és elődöntőt ért csapatának. A Chelsea kettőt rúgott Middlesbrough-ban, sima 0-2 lett a vége Ramires Torres hátán megpattanó lövésével és egy szenzációsan kisakkozott Moses-góllal. Lampardék az FA Kupa-negyeddöntőre a Manchester Unitedhez mennek. A Paris Saint-Germainben Zlatan Ibrahimovic duplázott, Beckhammel 86 percig a pályán 2-0-ra nyertek a Marseille ellen, és szintén 8 közé kerültek, csak a Francia Kupában.

Bayern München-Borussia Dortmund 1-0 (1-0)

G: Robben 33.

Az elődöntőbe jutásért ismétlődik meg a tavalyi döntő, amit Berlinben 5-2-re a BVB nyert meg. A Bayern most utcahosszal vezeti a bajnokságot, a Borussia esélye legyőzni a Német Kupában lehet. Nem lesz könnyű, otthon egyérteműen Robbenék az esélyesek. A fiatal magyar Bajner hétvégén bemutatkozott a Dortmund első csapatában, de most nem került a keretbe. A nyertes továbbjut, hosszabbítás lehetséges.

10.: Götze és Mandzukic találkozott a levegőben, a Bayern-csatár óriásit zuhant, de nem esett szerencsétlenül.

11.: Robben lőtt kiszorított helyzetből, az ötös bal sarkáról, ahelyett, hogy középre, Mandzukicnak passzolt volna. A kapus védte az erős, de helyezetlen labdát.

15.: Óriási helyzet maradt ki. Lahm beadása megpattant egy védő fején, Weidekfeller kapus csak továbbütni tudta a labdát, épp az érkező Kroos lábára, aki viszont felugorva szörnyen rosszul találta el a labdát, ami nem a fekvő kapus mögé, hanem a kapu mellé pattogott.

25.: Enyhült a Bayern-nyomás, az utóbbi 10 percben nem volt hazai helyzet. Sem dortmundi.

29.: Javi Martinez remek védelem mögé ívelt labdát kapott, kapásból rátette, de Weidenfeller védett, majd az alapvonal felé, de mellécsorgó labdára rávetődött.

30.: Most Robben rontott. Remekül vette le a labdát az ötös jobbsarkához, de a kirontó kapust megelőzve a rövid felső fölé durrantott.

33.: Most már nem hibázott a holland, sőt. Lahm ment be a 16-osra, de elakadt, a labdára a kaputól 22 méterre lecsapott Robben, egyet tolt rajta, majd óriási gólt csavart ballal a hosszú sarokba.


Bayern Munich 1-0 Borussia Dortmund (DFB Pokal) by fasthighlights-2012

51.: Egyelőre nincs helyzet a második félidőben.

56.: 10 perc után a BVB jobb a 2. félidőben, többet van nála a labda, de csak kisebb lehetőségei akadtak.

58.: Nagy Bayern-helyzet maradt ki. Robben balról tette középre, az érkező Müller lábára a labdát, a német közelről lőtt, de Weidenfeller védett, nagyot.

70.: A Bayern magára talált, és újra irányít. Javi Martinez lőtt vagy 35 méterről, a kapus fölé tolta, majd a szögletet van Buyten fejelte centikkel fölé.

78.: J. Martinez kontektlencsét cserélt.

81.: Dante első fejesét Götze a vonalról rúgta ki, a másodikat meg Weidenfeller ütötte fölé. Nyom a Bayern.

94.: Vége, nyert a Bayern, és továbbjutott.

Middlesbrough-Chelsea 0-2 (0-0)

G: Torres 51., Moses 72.

A 8 közé jutásért játszik a hullámzóan teljesítő Chelsea, aminek egyetlen esélye nyerni valamit az FA Kupa maradt. Rafa Benítez edző a hétvégi mancitys vereség után összeveszett játékosaival, köztük a kapitány John Terryvel is. Ha sikerül kivernie a másodosztályú Borót, utazást nyer az Old Traffordra, ahol régi ellenfelével, Sir Alex Fergusonnal csaphat össze, az elődöntőért a Manchester Uniteddel játszhat egy klasszikus MU-Chelsea-meccsen. A győztes továbbjut, ha döntetlen, akkor újrajátszás jön Londonban.

1.: Nem lesz sima a kékeknek, Benítez teljes B csapatot küldött ki. Bár Torres kezdő, a középppályára befért Ake is. Meg Benajun.

10.: A Chelsea uralja a meccset, de helyzete még nem volt. Két labda elment keresztbe a kapu előtt, de senki nem tudott beleérni egyikbe sem.

15.: Oscar, majd Torres előtt adódott lehetőség, de a Boro-védelem tisztázni tudott.

20.: Egy gyenge Torres-lövés laposan a 16-os jobbsarkáról a kapus kezébe.

25.: Kijött a Boro a szorításból, de Ramires simán felszabadított, majd remek fejes ment fél méterrel mellé.

45.: Nagy helyzet már nem akadt a félidőig.

46.: Újra játszanak Middlesbrough-ban is. Ha itt 0-0 marad, újrajátszás Londonban.

51.: De nem marad, Ramires betalált, vezet a Chelsea. Lövése enyhén irányt változtatott Torresen, lehet, hogy ő fogja kapni a gólt.


Middlesbrough 0-2 Chelsea (FA Cup) by fasthighlights-2012

65.: Felállt melegíteni Frank Lampard, ő 200. Chelsea-góljára hajt. A klubrekord 202.

72.: Hazard kényszerítőzött szenzációsat Oscarral, a brazil ziccerbe hozta társát a visszatett labdával, de a belga középre, a teljesen üresen érkező Mosest játszotta meg, aki könnyedén az üres kapuba passzolt. Gyönyörű, nullára játszott gól, szinte biztosan eldőlt a továbbjutás.

93.: Vége, győzött a Chelsea, és megy a 8 közé a Manchester United ellen az Old Traffordra.

Paris Saint Germain-Olympique Marseille 2-0 (1-0)

G: Ibrahimovic 34., 65.

Szintén a 8 közé jutásért megy a Francia Kupában PSG az OM ellen, amit vasárnap a bajnokságban 2-0-ra legyőzött, ugyanígy otthon. Azon a meccsen mutatkozott be David Beckham, aki most kezdeni fog. Az OM-ben is van egy angol, a hazai botrányai után Marseille-ig menekült Joey Barton. Hosszabbítás lehetséges, a győztes továbbjut.

10.: Eddig a legnagyobb érdekesség, hogy Beckham jobbszélső helyett belső középpályást játszik, mint karrierje kezdetén a MU-ban, és sokszor a Realban, később.

16.: Menezt ugratták ki, jobbösszekötőben betört a tizenhatosra, de lövésébe beleért a becsúszó Marseille-védő, és a labda méterekkel fölé ment.

32.: Nagyon távoli PSG-lövést ütött ki Mandanda.

34.: Ibrahimovic gólt rúgott. A svéd remek kiugratást kapott jobbösszekötőben, valahogy leküzdötte védőjét, a labda előtte maradt, és a kapus alatt begurította.


Paris S.G. 2-0 Marseille (Coupe De France) by fasthighlights-2012

40.: Ritkán van olyan, hogy valakit játék közben tiltanak el - most érkezett a hír, hogy Zlatant két BL-meccsről eltiltották a valenciai talpalásáért. Nem játszhat a nyolcaddöntő visszavágóján a spanyolok ellen, és ha 2-1-es előnyükről továbbjutnak, a 8 közötti első meccsen sem. (Az UEFA azt is közölte, hogy elutasította a Schalke óvását, amit a németek azért nyújtottak be, mert szerintük BL-ellenfelüknél, a Galatasaraynál jogosulatlanul játszott a nyolcaddöntő első meccsén - 1-1 - Didier Drogba.)

Zlatan két BL-meccsen nem játszhat

Két Bajnokok Ligája-mérkőzésre szóló eltiltást kapott Zlatan Ibrahimovic, a Paris Saint-Germain svéd futballsztárja. Az európai szövetség szerdán közölte, hogy a franciák csatárának ki kell hagynia a nyolcaddöntő jövő szerdai visszavágóját a Valencia ellen, majd - ha a PSG továbbjut - a negyeddöntő első mérkőzését is. A botrányairól is ismert légióst február 12-én, a Valenciában 2-1-re megnyert mérkőzés 91. percében állította ki a játékvezető durvaság miatt.

65.: Zlatan valószínűleg eldöntötte. Lecselezte magát az alapvonalig, védője elcsúszott, és fektében buktatta a visszaforduló svédet. A büntetőt Ibra biztosan a bal alsóba gurította.

75.: Lecserélték a kétgólost.

86.: Lecserélték Beckhamet is, aki 8-asban játszott a meccsen. Legutóbb 2003-ban volt egy számjeggyel pályán, még a MU-ban, 7-essel.

93.: Győzött a PSG vasárnap után újra 2-0-ra, és 8-ban van a kupában.

Bezárták a Lazio és a Fenerbahce stadionját

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nézőtéri rendbontás miatt két, illetve egy nemzetközi mérkőzésre bezáratta az olasz Lazio és a török Fenerbahce stadionját. A római klub azért bűnhődik, mert múlt csütörtökön, az Európa Liga legjobb 32 csapata között a német Borussia Mönchengladbach felett aratott 2-0-ás győzelem során szurkolói rasszista rigmusokat skandáltak és náci karlendítéssel okoztak botrányt. Az Olimpiai Stadionban így nem lesz néző március 14-én, a német VfB Stuttgart ellen a 16 közötti párharc visszavágóján, illetve azt követő nemzetközi kupatalálkozóján. A Laziónak emellett 40 ezer eurót kell fizetnie, így a jelenlegi idényben már összesen 220 ezer eurós bírságnál tart. A Fenerbahce ugyancsak március 14-én fogadja üres lelátók előtt a cseh Viktoria Plzent az EL-visszavágón. Az isztambuliaknak - akik 60 ezer eurót is kötelesek fizetni - azt rója fel az UEFA, hogy hívei múlt csütörtökön petárdákat dobáltak a pályára a fehérorosz BATE Boriszov elleni EL-meccsen, méghozzá a stadionon kívülről, ugyanis már az a találkozó is zárt kapus volt egy korábbi rendbontás miatt. Ha a török csapatnál hasonló incidens történik a következő két évben, akkor az UEFA kizárja őket az aktuális európai kupasorozatból.

Rovatok