Index Vakbarát Hírportál

Miért büntetik Szalaiéket a játékvezetők?

2013. február 27., szerda 12:28

Hiába vezetett a Mainz 202 másodperc után 2-0-ra, a hosszabbításban 2-3-ra kikapott a Freiburgtól a Német Kupa negyeddöntőjében. Az egyenlítő gól a 93. percben, erősen vitatható tizenegyesből született. Thomas Tuchel, a Mainz vezetőedzője szerint a játékvezető büntetik csapatát.

Deniz Aytekin játékvezető a 68. percben második sárgával kiállította Pospěchet, így a Mainznak tíz emberrel kellett volna tartania az előnyt. A játékosok a kapott lapokat és a tizenegyest is vitatták, szerintük Ayetkin belenyúlt a meccsbe, és a hiába voltak meg a helyzeteik, a vereségért elsősorban a bírót okolták.

Tuchel a meccs után sajtótájékoztatón nem titkolta csalódottságát, és tendenciózusnak és súlyosan diszkriminatívnak nevezte a Mainzot igazságtalanul sújtó játékvezetői ítéleteket. „A bírónak velem és a viselkedésemmel volt problémája, ezért fizetett meg a csapatom a második félidőben, ez túl sok energiánkat és erőfeszítésünket emésztette fel."

Tuchel fel is sorolta, hogy az utóbbi pár hétben milyen súlyos sérelmeket szenvedett el a Mainz. A Freiburg elleni bajnokin nem adtak meg nekik két tizenegyest, az Augsburgnak lőtt szabályos góljukat érvénytelenítették, a Schalke viszont lesgólból volt eredményes ellenük, és a Wolfsburgnak sem lőhettek büntetőt kezezésért. Tuchel Szalai és Shawn Parker kiállítását sem érezte jogosnak a freiburgi és az augsburgi meccsen. Szerinte így nyolc pontot veszítettek a Bundesligában, és nem kevés pénztől is elesett a klub.

A mainzi edző szerint az ellenük folytatott hadjárat a decemberi Schalkéval játszott kupameccs után kezdődött. A túlpörgő Tuchel ekkor vitatkozott össze a bíróval, és balhézott Jermaine Jonesszal, a Schalke játékosával. A játékvezető ezért a lelátóra küldte, majd hatezer euróra is megbüntették.

Rovatok