Index Vakbarát Hírportál

Börtönnel fenyegetik Benzemát

2013. február 28., csütörtök 14:05 | aznap frissítve

A Real Madrid-csatár Karim Benzema a megengedett sebesség több mint kétszeresével gyorshajtott csapata Granada ellen elvesztett bajnokija után, írta a spanyol El Pais.

A francia támadót február 3-án 216 km/h-s sebességnél mérték be az M40-es autópálya egy olyan szakaszán, ahol maximum százzal lehet menni, ezért közúti veszélyeztetéssel vádolják. Azt az autót vezette, amit a klub egyik szponzorától kapott.

Kedden tárgyalták volna az ügyét Madridban, de a futballista személyesen kérte meg a bírót, hogy halasszák el a meghallgatását, mert aznap a Barcelonával játszanak kuparangadót. Végül csütörtökön jelent meg a bíróságon, ahol elmondta, szeretné, ha minél hamarabb ítéletet hoznának.

A lap úgy tudja, ugyanott egy Real Madrid nevére bérelt Porschét is bemértek, ami 260 km/h-val száguldott. Állítólag egy másik Real-futballista vezette, de ezt a klubnál tagadták.

Benzema akár fél évre börtönbe mehet, ha bűnösnek találják, de sokkal valószínűbb, hogy komoly pénzbüntetést kap, és elveszik a jogosítványát.

A franciát már korábban is elkapták gyorshajtás miatt, 2011-ben két másik sportautóval versenyzett Ibizán, akkor 220 eurós büntetéssel megúszta a száguldozást.

Rovatok