Index Vakbarát Hírportál

1000. meccse előtt hosszabbított Giggs

2013. március 1., péntek 11:47

Csak nyárra várták, de valószínűleg remek formája miatt máris egy évvel meghosszabbította szerződését a Manchester Unitednél Ryan Giggs. Az aláírás nagy napokban érkezik: a 39 éves szélső-középpályás szombaton, a Norwich elleni bajnokin játssza karrierje 1000. felnőttmeccsét, napra pontosan első mérkőzésének 22. évfordulóján. 1991. március 2-án lépett először pályára a Manchester Unitedben, majd bemutatkozott a walesi válogatottban, és a két csapatban szerepelt eddig összesen 999-szer. 68-szoros válogatott, a Unitednél 931 meccsel klubrekorder.

Hosszabbítása azt jelenti, hogy 40. születésnapja után is játszhat, ami csak a legnagyobbakkal történik meg - az utóbbi évekből Paolo Maldini neve említhető, de augusztusban Javier Zanetti is csatlakozik a társasághoz, akinek esze ágában nincs visszavonulni az Internél.

Giggs már öt gólt szerzett ebben az idényben 22 mérkőzésén, utóbbi két bajnokiján zsinórban betalált.

  giggsyears
Giggs 93-ban, ma és 1999-ben

"Mit is mondhatnék még Ryanről, amit még nem mondtak el? Csodálatos futballista és kivételes személyiség. Példa mindannyiunk előtt, főleg ahogy folyamatosan képes formáját megőrizni. Fantasztikus energiát visza a játékba, öröm nézni. Úgy látom, minden héten elér egy újabb mérföldkövet, 23. szezonjában is gólt szerzett megszakítás nélkül, és az összes Premier League-idényben betalált. Hihetetlen az ilyesmi manapság. Olyan erős, és úgy élvezi a játékot, mint legszebb napjaiban, nagyon örülök, hogy hosszabbított velünk" - értékelte a sokadik aláírást Sir Alex Ferguson MU-menedzser.

"Jól érzem magam, élvezem, amit csinálok, talán jobban, mint eddig bármikor. De mindenek előtt képes vagyok hozzájárulni a csapat sikeréhez. Izgalmas dolog ebben a klubban játszani, nagyszerű a csapatszellem, és újra trófeákra megyünk" - indokolta meg Giggs, miért marad még egy évet.

Korai hosszabbításában szerepe lehet annak is, hogy a United-igazgató David Gill, akivel Giggs legtöbb szerződését kötötte, a nyáron elhagyja a klubot, valószínűleg ő akarta még egyszer szerződtetni a klasszist.

Giggs külön meg is köszönte neki: "Örülök, hogy újra megállapodhattunk. Köszönöm Alex Fergusonnak, az edzői stábnak és különösen David Gillnek, aki a sok-sok itteni évem alatt folyamatosan támogatott".

A MU 12 ponttal vezeti a bajnokságot, a 8 között az FA Kupában a Chelsea-t, a 16 között a BL-ben a Real Madridot fogadja, utóbbi találkozón, kedden 1-1-ről indul.

Rovatok