Index Vakbarát Hírportál

Elnézést kérünk a nyilas söpredékért

2013. március 1., péntek 14:43

Barbár Honvéd-szurkolók pusztítottak a győri stadion vécéjében a szerdai Magyar Kupa-meccsen. A vendégszektorban található mellékhelyiség piszoárjait leverték, és Izrael-ellenes feliratokat is elhelyeztek. A Honvéd elítéli a tettüket, és azt ígéri, börtönbe juttattja a vandálokat, a Győrnek pedig megfizeti az okozott kárt,olvasható a futballklub honlapján.

„[...]egy pár ember barbársága miatt szégyenkeznünk kell. De miért mi? Miért mi szégyenkezzünk? Miért nem azok az alattomos patkányok, akik elkövették a bűntettet? Miért mi? Miért mi fizessük meg az árát? Miért nem azok az alattomos, gerinctelen senkiháziak, akik a mellékhelyiség magányában elrontották napunkat?"

„A kárt meg fogjuk téríteni a győrieknek, és elnézésüket kérjük. Elnézésüket kérjük a barbárokért, és azért a nyilas söpredékért, amely a mellékelt feliratot a mosdó belső falára pingálta. Nektek, rasszista barbároknak pedig üzenjük, hogy jobban fogunk titeket figyelni, és minden erővel azon leszünk, hogy elkapjunk, és bebörtönözzünk titeket. Nem csak az összes stadionból akarunk titeket kitiltani, de a mi életünkből is. Szégyenkezzetek ti! Mi soha többet nem akarunk elnézést kérni miattatok."

Az okozott kár 428 031 forint.

A pénteki bejelentése alapján a Magyar Labdarúgó Szövetség is keményebben fog fellépni a sportszerűtlen szurkolókkal szemben. Az UEFA gyakorlatát átvéve akár pontlevonással is sújthatják azt a csapatot, amelynek a szurkolói akár az ellenfelet, akár a játékvezetőt gyalázzák, akár társadalmi csoportokat gyalázzák. Az MLSZ intézkedésével a gyűlöletet, a verbális erőszakot, a gyalázkodó rigmusokat, a mások provokálására, megsértésére alkalmas jelképek használatát akarja száműzni a stadionokból.

A Honvéd 2-0-ra kapott ki Győrben, az ETO 3-0-s összesítéssel jutott tovább a Magyar Kupa elődöntőjébe.

Rovatok