Index Vakbarát Hírportál

Ma eldőlhet az olasz bajnokság

2013. március 1., péntek 19:43 | aznap frissítve

Edinson Cavaninak, aki több mint egy hónapja nem rúgott gólt a Napoliban (akkor a Parma volt az ellenfél) feltehetően ez lesz az utolsó Napoli-Juventus-meccse, mert a hírek szerint megállapodott a Real Madriddal, és nyáron klubot vált. A Parma-meccs óta hét meccsen nem talált a hálóba. Az uruguay-i az idén már 18 gólnál jár, így várható, hogy a góltalanság a közeljövőben megtörik, talán éppen ma, az olasz futballbajnokság csúcsrangadóján. A listavezető, 58 pontos Juventus a 2. - 52 pontos - Napolihoz látogat a 27. fordulóban.

A Napoli győzelmével egy győzelemre megközelítené a Juvét, ellenkező esetben viszont akár le is mondhat a bajnokságról. Úgy tűnik, hogy a nápolyiak nagyon készülnek, és már csak a bajnokságra akarnak koncentrálni, talán ennek tudható be, hogy az Európa Ligában súlyosnak tekinthető 5-0-ás gólkülönbséggel búcsúztatta őket a Viktoria Plzen.

Ősszel a Juventus 2-0-ra verte a Napolit, de nem ezt a mérkőzést emeljük ki, hanem a tavalyi 3-3-at, amikor a Napoli 3-1-es vezetésről veszített pontokat. Betalált Hamsik és Pandev kétszer. Ma mindketten pályára lépnek, holott utóbbinál nagyon rezgett a léc, a fiatal Insigne is szóba került.

Amiért érdekes a tavalyi meccs, az az, hogy a Juve-edző Conte a 4-3-3-as felállásról azon a mérkőzésen tért át a 3-5-2-s felállásra, amelyet azóta is játszik a csapata.

Egy régebbi összecsapást is felidézünk 1985-ből, amikor a Napoli Maradona 16-oson belülről elvégzett közvetett szabadrúgás-góljával döntötte el a meccset. A bajnokságot akkor a Juventus nyerte, a Napoli a 3. helyen végzett.

Korábban úgy volt, hogy a mai meccsre Maradona is ellátogat, de ő azóta nem mer Olaszországba utazni, hogy adócsalásért elítélték.

A Juventusban ma játszani fog a sérüléséből felépült Chiellini valamint Giovinco.

Rovatok