Index Vakbarát Hírportál

Játékosokat vertek Messi első klubjánál

2013. március 2., szombat 14:10

Előbb a közönséget, majd a játékosokat is gumibotozták a rendőrök Argentínában, Messi szülővárosában, Rosarióban, a négyszeres aranylabdás első klubjának mérkőzésén, a Newell's Old Boys–Belgrano-meccsen (2-0). A botrány az első félidő legvégén robbant ki. A vendég-szurkolók a meccs elejétől kezdve petárdákat dobáltak a pályára, a rohamrendőrség ezt 45 perc után elégelte meg, előbb brutális rohamot indítottak a vendégszektorban, és megpróbálták kiszorítani a drukkereket a stadionból.

Szurkolóik verését nem hagyta annyiban a belgranói csapat sem, a szögletzászlónál préselődtek össze a szurkolóiknak fenntartott hely előtt, és próbálták a rendőröket visszafogni. A rendőrök azonban a játékosokat is lökdösni kezdték, majd az egyik rohamsisakos Gastón Turust a gumibotjával arcon ütötte. Az argentin azonnal a földre zuhant. Később már a saját lábán távozott a veszélyes zónából, de jól láthatóan egy seb alakult ki a szeme alatt.

A meccset a hazaiak nyerték úgy, hogy még a 98. percben is volt kiállítás a vendégeknél, a 2-0-ás végeredmény pedig a 101. percben alakult ki.

A Newell's Old Boys az 5., a Belgrano a 12.

Rovatok