Index Vakbarát Hírportál

Négy bomba is jutott az NB I.-nyitányra

2013. március 4., hétfő 15:46

A Videoton és a Ferencváros is kiütéssel kezdte az NB I. tavaszát, a bajnokságban második MTK viszont kikapott, és lemaradt. A téli szünet utáni első forduló legnagyobb góljaira szavazhat.

Szabadrúgásgól volt a magyar bajnokság első tavaszi találata. A Pécs–MTK 8. percében a hazaiak szlovén légiósa, Zoran Zeljkovics tizenkilencről lőhetett kapura, a labdát a sorfal mellett a rövid felsőbe csavarta be. A pécsiek megnyerték a meccset, 2-1-re verték a második helyezettet.

A holland Julian Jenner még tavaly nyáron érkezett a Ferencvároshoz, a Pápa elleni bajnoki 17. percében ő szerezte a vendégek első gólját. Az egyik pápai védő pont elé mentett, ő pedig tizenhat méterről kapásból a hosszú felsőbe tekerte a labdát. A Fradinál az újonc Aborah és Böde is betalált, 3-0-ra nyertek.

A Videoton új edzővel kezdte meg a tavaszt, Paulo Sousa távozása után José Gomes vette át a csapatot, nagy győzelemmel kezdtek a Honvéd otthonában. A fehérváriak már 2-0-ra vezettek a 36. percben, amikor a húszéves Kovács István elé került a labda, remekül eltalálta, a jobb felsőbe bombázott futtából.

A Vidi negyedik gólját Mitrovics lőtte a 75. percben. A szerb játékos a Honvéd tizenhatosánál átvette a labdát, majd a kapus mellett a bal felső sarokba csavart, ezzel beállította a 4-0-s végeredményt.

Kié a legszebb?

  • 237
    Kovács
  • 96
    Jenner
  • 60
    Zeljkovics
  • 17
    Mitrovics

Az első tavaszi forduló után a Kaposvárt verő Győr kilencpontosra növelte előnyét az élen az MTK előtt, a Kecskeméten ikszelő Debrecen maradt a harmadik, de a Videoton már beérte őket pontszámban.

A mezőny végén a Siófok helyzete reménytelen, tizennyolc forduló alatt mindössze kilenc pontot szereztek, kettővel előzi meg őket a Vácon játszó Eger, a Pápa húsz ponttal a tizennegyedik.

Rovatok