Index Vakbarát Hírportál

Négy fejes építette újra a Real önbizalmát

2013. március 5., kedd 16:53

A Marca összegyűjtötte azt a négy fejest, ami megváltoztatta a Real Madrid hangulatát az elmúlt bő egy hónapban.

1, Varane, január 30.

A Spanyol Kupában, a francia Varane megelőzte a barcelonás Piquét, és egyenlített a 82. percben az első, madridi meccsen. Minden a védőről szólt akkor, hiszen nagyszerűen szerelt többször, a gólvonalról is mentett, és nem utolsósorban megmentette José Mourinhót. Egy vereség következményei beláthatatlanok lettek volna.

2, Cristiano Ronaldo, február 13.

Megcsodálhattuk a portugál szélső súlypontemelkedését is. Sir Alex Ferguson azt hitte, Ronaldo  fejesénél Evra hibázott, de amikor megnézte a visszajátszást, megváltoztatta véleményét. 293 centi magasról a kapuba fejelni nem túl gyakori a futballban. 1-1 lett, egy vereség következményei akkor is beláthatatlanok lettek volna. Igaz van Persie-nek is komoly érdemei voltak, hogy ne legyen vereség, mert az egyenlítés után ziccereket hagyott ki.

3, Varane, február 26.

Ismét a francia, akinek a bombafejesével lett 3-0 a Nou Campban, a kupavisszavágón a Barcelona otthonában, és ezzel rövidre zárta a továbbjutás kérdését. Szöglet után fejelt, nem lehetett ennél pontosabban, erősebben sem.

4, Sergio Ramos, március 2.

2-1-re nyert a Real a bajnoki Clasicón, Ronaldóra figyeltek a védők, Ramos viszont tökéletesen csúsztatott a hosszúba Modric szöglete után, nem hagyott esélyt. Két győzelemmel sokkal jobb Manchesterbe utazni - érezni is valamennyi játékoson -, bár itt meg a játékvezetőn múlt, hogy nem lett 2-2, és Adriano felrúgása után nem adott büntetőt a Barcának az utolsó pillanatban. (Akkor is Ramos volt az elkövető.)

Rovatok