Index Vakbarát Hírportál

Még nem bontják az Albert Stadiont

2013. március 5., kedd 16:58

Még nincs meg a közbeszerzési pályázat győztese, így a korábbi hírekkel ellentétben csütörtökön nem kezdődik meg az Albert Stadion bontása.

A Ferencvárostól származó információ szerint a jövő szerdán nem is búcsúztatják el a létesítményt, a zöld-fehérek a Rapid Wiennel szerettek volna játszani, de az osztrák csapatnak nem felelt meg az időpont.

Több együttessel is tárgyalásban állnak a búcsúmeccs miatt, mivel az FTC méltóképpen szeretné elbúcsúztatni a stadiont, amely 1974 óta a csapat otthona.

Arra a kérdésre, hogy így valóban vasárnap, az Újpest elleni bajnoki találkozó lesz-e az utolsó tétmérkőzés az arénában, a klub nem adott egyértelmű választ.

Fürjes Balázs a Sportgézának adott február 7-i interjúban azt mondta, az új Albert Stadionról, hogy „2014 őszére elkészül, reményeim szerint a 2014-15-ös szezont már itt kezdi a futballklub. A tervezés fázisán már túl vagyunk, október óta jogerős építési engedéllyel rendelkezünk, február végén lezárul a közbeszerzés is. A nyertes március közepén elkezdheti a régi stadion bontását és az új építését. A közbeszerzést végő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő ZRt. (MNV) szerződéses határidőket ad a nyertesnek, és a kivitelezői késedelmet súlyos kötbérrel bünteti".

És milyen lesz majd egykor az új Albert?  A stadion teljes egészében önfenntartó lesz, „azt akarjuk elérni, hogy egy mérkőzés háromszor kilencven percből álljon, legyenek olyan programok és olyan hangulat, ami miatt érdemes előbb kijönni, és a meccs után is maradni" - mondta.

A Ferencváros több tárgyalást folytatott arra a helyzetre készülve, amikor már nem játszhatja jelenlegi stadionjában a hazai meccseit, az egyik lehetséges opció a Puskás Ferenc Stadion.

Az új stadion a tervek szerint 2014 őszére készül el.

Rovatok