Index Vakbarát Hírportál

Piros lap döntött az előrehozott döntőn

2013. március 5., kedd 23:01

A Manchester United 55 percig kézben tartotta a BL-nyolcaddöntő visszavágóját a Real Madrid ellen, aztán egy piros lap mindent megváltoztatott, és 2-1-gyel továbbmentek a spanyolok.

Ryan Giggs pályafutása ezredik Manchester United-mérkőzésén a kezdőben kapott helyet a Real ellen, a csapatok 1-1-ről várták a kezdést. A nyolcaddöntő visszavágóján az egykori United-játékos Cristiano Ronaldo veszélyeztethetett volna először, a negyedik percben tizennyolcról leadott szabadrúgását blokkolta a MU-sorfal.

A Realé volt a következő helyzet is a 11. percben, Higuaín lőtt tizennégyről, a labda egy méterrel ment el a kapu mellett. Éledtek az angolok is, Giggs óriási átadása után Van Persie került helyzetbe.

A kezdeti Real-fölény eltűnt, a hazaiak vették át a kezdeményezést. A 20. percben már vezethetett is volna a MU, Giggs szöglete után Vidics remek fejese a kapufát találta el, a kipattanót Welbeck az elfekvő Diego Lopez mellett nem tudta bekotorni.

A vendég madridiak a bal oldalon próbáltak támadásokat vezetni, de nem sikerült a MU-védelme mögé kerülni. Higuaín ugyan a 32.-ben már betalált, de előtte Ramos megmászta védőjét, és úgy fejelt az argentin elé, így érvénytelen volt a gól.

A másik oldalon rögtön jött az újabb helyzet. Van Persie lövését Lopez Welbeck elé ütötte, aki közelről lőtt, a Real-kapus szögletre hárított. Óriási volt a tempó, gyakorlatilag egyik csapatnak sem volt középpályája ezekben a percekben. Az angoloknál az ezredik meccsét játszó Giggs szinte az összes támadásban benne volt, a madridiaknál pedig ismét nagy formában játszott a védelem közepén a fiatal Varane.

Az első félidőben jóval többet birtokolta a labdát a Real Madrid, de a Manchester Unitednek voltak veszélyesebb helyzetei.

A szünet után rögtön jött az első gól, a 47. percben a Manchester United a Real-védő Ramos öngóljával került előnybe. A hazaiak több lövését is blokkolták a madridiak, majd a szélen Nani szerezte meg a labdát, középre adott, ahol a Ramos belelépett a lövésbe, a labda pedig bepattant róla.

Az 55. percben a játékvezető váratlan és mérkőzést megváltoztató döntést hozott. Nani nyújtott lábbal ment a labdáért, mögötte jött Arbeloa, akit a portugál nem látott, és eltalált. A bíró kiállította, így emberelőnybe került a Real Madrid. Mourinho rögtön változtatott, Arbeloa helyett beküldte Modricot, Khedira lépett hátrébb.

A Real nagyon elkezdett nyomni, a 61. percben egy szöglet után Higuaín közelről Rafaelre fejelte rá a labdát, elmaradt az egyenlítés. Öt perccel később már összejött a gól, Modric tologatta a labdát húsz méterre a kaputól, majd óriási lövést eresztett el, a labda a bal kapufáról vágódott be.

A madridiak két perccel később megfordították a meccset. Özil sarkazása után a tizenhatoson beül Higuaín lőtte keresztbe a labdát, a hosszún érkezett Cristiano Ronaldo, és közelről betalált. Ahogy előző mérkőzésen, most sem ünnepelte gólját volt csapata ellen.

A Manchester Unitednek két gólra volt szüksége a továbbjutáshoz, jött is Rooney húsz perccel a vége előtt, az angolok tíz emberrel támadták végig az utolsó tizenöt percet. A 82. percben Lopez mentette meg a Realt, Giggs beadását Carrick fejelte közelről kapura, de a Lopez bravúrral kitolta a labdát. Rooneynak is megvolt a helyzete, közelről fölébombázott.

A hosszabbításban még Cristiano Ronaldónak és a hazaiaktól Vidicsnek is volt lehetősége, azonban maradt a 2-1-es Real előny a végéig, így a madridiak 3-2-es összesítéssel jutottak tovább a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.

A másik nyolcaddöntőben a Borussia Dortmund 2-2-es első meccs után otthon simán továbbjutott a Sahtar Donyeck ellen, 3-0-ra verték az ukránokat.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók

Manchester United (angol)-Real Madrid 1-2 (0-0)
gól: Ramos (48.-öngól), illetve Modric (66.), Ronaldo (69.)
kiállítva: Nani (57., Manchester)
Továbbjutott: a Real Madrid, 3-2-es összesítéssel.

Borussia Dortmund (német)-Sahtar Donyeck (ukrán) 3-0 (2-0)
gól: Santana (31.), Götze (37.), Blaszczykowski (59.)
Tj: a Dortmund, 5-2-es összesítéssel.

Rovatok