Index Vakbarát Hírportál

Bukarestben is nagyot égett a Chelsea

2013. március 7., csütörtök 20:57

Nem volt olyan meccs, amelyiken mindkét csapat gólt lőtt volna az Európa Ligában.

Az Európa Liga nyolcaddöntőjében a Chelsea tizenegyesgóllal kapott ki Bukarestben, a Steauától. A románok az előző körben a holland Ajaxot verték (2-0), most egy másik BL-győztest múltak felül kapott gól nélkül.

A Chelsea szenvedett, Torres a kapu felé se gyakran tudott fordulni, nem látszott, Rafa Beniteznek milyen terve volt, hogy ezt a meccset megnyerje. Tatarasanu kapusnak volt ugyan bravúrja, de sokkal többre lehetett számítani a Bajnokok Ligája legutóbbi győztesétől. A büntető előtt Bertrand hibázott.

A másik angol csapat, a Newcastle is gólképtelen volt, de legalább nem kapott ki, az orosz Anzsi Mahacskalával 0-0-t játszott.

A Lazio újabb német csapatot vert - az előző körben a Gladbachot, most a Stuttgartot -, Hajnal a 41. percben állt be. A török Fenerbahce a cseh Plzent győzte le idegenben. A Plzen 5-0-ás összesítéssel ütötte ki az előző körben az olasz Napolit, most megbénultak csatárai a kapu előtt.

A harmadik angol csapat, a Tottenham maximálisan kitett magáért, háromgólos előnnyel utazhat ugyanis az Inter elleni jövő heti visszavágóra. Bale fejjel szerezte meg a vezetést, Sigurdsson egy kipattanót rúgott be, majd a második félidőben Vertonghen szöglet után érkezett tökéletesen.

A Benfica kisebb, a Basel lényegesen nagyobb előnnyel várja a visszavágót. A portugálok gólját Rodrigo lőtte, nagy bomba volt 19-ről, de a Bordeaux kapusának hátáról pattant be a lécről levágódó labda a vonal mögé. A Baselt mintha kicserélték volna a novemberi állapotához képest, amikor a Videotonnal szemben győzelmi kényszerben volt.

Eredmények:
Anzsi-Newcastle 0-0, Plzen-Fenerbahce 0-1, Stuttgart-Lazio 0-2, Steaua-Chelsea 1-0, Tottenham-Internazionale 3-0, Basel-Zenit 2-0, Benfica-Bordeaux 1-0, Levante-Rubin Kazany 0-0.

Rovatok