Index Vakbarát Hírportál

Nigéria eltiltaná a leszbikus focistákat

2013. március 8., péntek 17:53

Levélben fordult a Nigériai Labdarúgó Szövetséghez a FIFA, miután a női labdarúgás vezetője arról beszélt, hogy a leszbikus játékosokat el kell tiltani a játéktól.

A BBC cikke szerint korábban Dilichukwu Onyedinma, a Nigériai Női Labdarúgó Szövetség elnöke nyilatkozta azt, hogy bárkit, aki összefüggésbe hozható azzal, hogy azonos nemű partnere van, ki kell zárni a válogatottból és klubjának szerződést kell bontania vele.

A FIFA-nak ugyanakkor nem lesz könnyű dolga, mivel a homoszexualitás jelenleg illegálisnak számít Nigériában. Hamarosan pedig életbe léphet az a szabályozás, ami pedig kifejezetten törvénytelen cselekedetnek tekintené az azonos nemű párok együttélését.

Az új törvényi szabályozás értelmében minden homoszexuálisok számára szervezett rendezvényt betiltanának, és minden szervezetüket fel kéne oszlatni. Az együtt élő azonos párokra pedig akár 14 év börtön is várhat. Onyedinma a beszámolók szerint arról beszélt, hogy a törvény életbe lépése után a leszbikus játékosok többet nem lehetnek majd a válogatott tagjai, klubjaik pedig szerződést fognak bontani velük.

Rovatok