Index Vakbarát Hírportál

Rooney marad, amúgy se kéne senkinek

2013. március 8., péntek 13:26

Több angol lap is azt írta a napokban, hogy a Manchester United szabadulna Wayne Rooneytól a nyáron. Állítólag huszonötmillió fontért már megválnának tőle, de a nagycsapatokat nem hozza lázba az üzlet.

Ferguson szerint hülyeség az egész

A klub menedzsere, Alex Ferguson pénteki sajtótájékoztatóján cáfolta, hogy el akarják adni Rooneyt. „Jövőre is itt lesz, erre a szavamat adom. Nincs egymással semmi bajunk, nem igazak a hírek, hogy nem beszélünk. Taktikai okai voltak, hogy kimaradt, ezt ő is megérti" - jelentette ki a skót edzó, majd hozzátette, az információt híresztelő újságírókat kitiltotta a sajtótájékoztatójáról, csak akkor jöhetnek vissza, ha bocsánatot kérnek.

A Daily Mail szerint a Real Madridnak és a Barcelonának ugyanaz a gondja a csatárral, mint Alex Fergusonnak, az erőnlét. A United edzője a Real Madrid ellen elbukott Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben sem nevezte a kezdőbe a játékost, aki a meccs végén kapott tizennyolc percet. A spanyolok ezért nem akarnak kockáztatni, ráadásul a játékos bére is túl magas lenne. A fizetése miatt az olasz klubok sem engedhetnék meg maguknak.

Rooney két éve már összebalhézott Fergusonnal, akkor a városi rivális Cityhez igazolt volna. A bajnoki címvédő klubnál akkor jöhet szóba a csatár megszerzése, ha a nyáron elpasszolják a Dortmundnak a bosnyák Dzekót, erről állítólag már tárgyalnak. A City viszont a napolis Cavani és az Altetico Madrid csatára, Falcao iránt is érdeklődik, úgyhogy nem biztos, hogy Rooney Manchesterben tudna maradni, ha klubot kell váltania.

Hova igazoljon Rooney?

  • 1790
    Videoton
  • 319
    PSG
  • 102
    Barcelona
  • 87
    Manchester City

A Paris Saint-Germain korábban többször is kijelentette, szeretné megszerezni az angolt, tavaly nyáron állítólag százhúszmillió eurót is kifizettek volna érte.

Azóta viszont megvették a Milantól Zlatan Ibrahimovicot, aki ontja a gólokat, vezeti a francia bajnokság góllövőlistáját, és a világ egyik legjobban fizetett futballistája.

Alex Ferguson a szezon eleje óta elégedetlen a huszonhét éves Rooney erőnlétével, aki húsz bajnoki meccsén így is rúgott tizenegy gólt, igaz, a kezdőben jóval kevesebb lehetőséget kap van Persie érkezése óta. A 2004-ben az Evertontól érkezett játékost még két évig köti szerződés a Manchester Unitedhez, a szerződéshosszabbítás állítólag fel sem merült.

Rovatok