Index Vakbarát Hírportál

Amikor az edző nem tudja, hogy cseréljen

2013. március 12., kedd 13:18

A futballedző legjobb esélye arra, hogy a mérkőzés addigi mentetét megváltoztassa, ha lecseréli rosszul teljesítő vagy feleslegessé vált játékosát. Az elmúlt héten vicces eseteket láthattunk a korainak bizonyult vagy visszavont cserére is. Bónuszként itt egy vicces eset Magyarországról, ahol az edző nem azt a játékosát hívta le, akit eredetileg akart.

Az elmúlt héten több érdekes példát is láthattunk a végig nem gondolt cserére, a legviccesebb közülük azonban minden bizonnyal a honvédos Diarráé, akit a második félidő elején, már 3-0-ás vezetésnél cserélt le edzője, Rossi. A Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatból azonban kiderült, az edző nem éppen így tervezte a 2. gól asszisztját jegyző Diarra lecserélését. „Diarra lecserélése után nagyon hangosan kiabált. Mi volt az oka? - Volt egy kis félreértés. Nem a légióst akartam lehívni a pályáról, hanem Vernes Richárdot, de így alakult. Kommunikációs hiba történt, amiért egyértelműen én vagyok a felelős" - mondta Marco Rossi.

A legfrissebb, és - az FTC szempontjából nyilván - a legszerencsésebb eset a vasárnapi Ferencváros–Újpest (2-1) magyar bajnokin volt látható, amelynek legvégén Moniz edző már kiadta az utasítást, hogy Vladan Csukics helyett Juha Hakola álljon be az utolsó percekre, de a finn szerelése nem volt szabályos, ezért Csukics még percekig a pályán maradt, és győztes gólt szerzett. Ezután megtörtént a csere, de a játékvezető másodpercekkel később lefújta a meccset.

A Bajnokok Ligája múlt heti csúcsmeccsén a Manchester United a Real Madridot fogadta, és sokáig úgy tűnt, az angolok jutnak a legjobb nyolc csapat közé, de Nani kiállítása mindent megváltoztatott. Mourinho azonnal cserélt, Arbeola helyett Modric érkezett, majd néhány perccel később Benzema következett volna, feltehetően az addig gólképtelen csatár, Higuaín helyére. A már az oldalvonalnál várakozó portugál edző az utolsó eligazítást sugdosta a francia fülébe, amikor együtt nézték, ahogy Higuaín az angol kapu előtt keresztbe tett labdájából Ronaldo megszerezte a győztes gólt. Mourinho azonnal visszaküldte Benzemát a kispadra, aki heves orrturkálásba fojtotta feszültségét.

Ha ön is látott hasonlóan érdekes cserét, írja meg nekünk.

Rovatok