Index Vakbarát Hírportál

A Bayernnél teli a gatya: jönnek az olaszok

2013. március 15., péntek 14:12

Pedig elkerülték a Realt, a Barcát, a Dortmundot és a PSG-t.

A Bayern Münchennek és általában a németeknek rosszul megy az olasz klubok ellen, ezért nem örülnek, hogy a Juventust kapták a BL-negyeddöntő pénteki sorsolásán.

„Nem alakult álomszerűen a sorsolás, ez egyértelmű. A statisztikák is azt mutatják, hogy ritkán sikerült jó élményeket szereznünk a Juventus ellen. Az biztos, hogy nehéz lesz" - mondta Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern ügyvezetője.

A középpályás Bastian Schweinsteiger is nehéz meccseket vár. „A Juventus egy nagyon jó csapat, mindenki tudja, hogy mennyire fizikálisan játszanak, és olyan nagyszerű futballistáik vannak, mint Andrea Pirlo. Mindig kemény meccseket játszunk ellenük, mert taktikailag erősek".

A szezon végén leköszönő Bayern-edző, Jupp Heynckes annyit fűzött hozzá, hogy a Juve a legerősebb csapat most Olaszországban, amely védekezésben és támadásban is kiváló. Nyitott, izgalmas negyeddöntőt vár.

A Bayern a 2009/10-es kiírásban megverte a Juvét a csoportban, de öt évvel korábban, szintén a csoportban kétszer is kikaptak tőlük. 2006-ban a Milan ellen buktak el a nyolcaddöntőben, úgy, hogy Milanóból egy négyessel mentek haza. 2003-ban reménykedtek a Milan elleni továbbjutásban, mert az első meccsen, Olaszországban 2-2-t értek el, de Seedorfék aztán a visszavágón, Münchenben simán nyertek 2-0-ra.

Ehhez jön még, hogy Eb-n vagy vb-n Németország soha nem tudta megverni Olaszországot, legutóbb múlt nyáron, az Eb-elődöntőben kaptak ki tőlük 2-1-re Balotelli emlékezetes góljaival.

A német futball valójában egyszer győzte le az olaszt, az 1997-es BL-döntőn, amikor a Borussia Dortmund váratlanul, 3-1-re megverte a Juventust. Akkoriban a két klub többéves különcsatát vívott, sokszor kerültek össze a BL-ben, és a meccseiket mindig a Juve nyerte - általában zseniális Del Piero-góllal -, ám a fináléban fordult a kocka.

A kilencszeres BEK-, illetve BL-győztes Real Madrid a török Galatasarayt, míg Barcelona a Paris Saint-Germaint kapta. „A legjobb csapattal találkozunk, és nemcsak a szerdai Milan elleni teljesítményük miatt mondom ezt, hanem az elmúlt években mutatott játékuk miatt is" - foglalta össze véleményét a Barcelonáról Leonardo, a Paris Saint-Germain sportigazgatója.

Nem kis párbaj lesz ez sem, Zlatan Ibrahimovic az első meccset eltiltás miatt kihagyja, a visszavágón viszont újra visszatér egykori stadionjába. Az exrealos Beckham meg mintegy hat év után játszhat ismét a Barcelonával.

A legjobb nyolc mezőnyének harmadik spanyol csapata, a Malaga a Borussia Dortmunddal meccsel. „Együtt tudunk élni ezzel a sorsolással, legalábbis sokkal kedvezőbb, mintha a Barcát, a Realt vagy a Bayernt kaptuk volna" - értékelt Michael Zorc, a Borussia Dortmund sportigazgatója.

A negyeddöntők első mérkőzéseit április 2-3-án, a visszavágókat egy héttel később, április 9-10-én játsszák.

Bajnokok Ligája, negyeddöntők

április 2., 10.: Paris Saint-Germain (francia)-FC Barcelona (spanyol)
április 2., 10.: Bayern München (német)-Juventus (olasz)
április 3., 9.: Malaga (spanyol)-Borussia Dortmund (német)
április 3., 9.: Real Madrid (spanyol)-Galatasaray (török)

Rovatok