Index Vakbarát Hírportál

Náci karlendítésért örökre eltiltották minden válogatottól a 20 éves görög futballistát

2013. március 17., vasárnap 16:48

A görög bajnokság szombati meccsén az AEK Athén 2-1-re verte a Veriát, a hazaiaktól a 84. percben győztes találatot szerző Jorgosz Kacidisz gólöröme óriási botrányt kavart.

A középpályás egy kapura tartó lövésbe tette bele a lábát, a gól után letépte magáról a mezt, rohant ki a nézők elé, ahol náci karlendítéssel üdvözölte őket. A kivarrt játékos még egy ideig lengette a karját, majd kapott egy sárgát a mezlevételért, és folytatódott a meccs, de a Facebookon és a Twitteren darabokra szedték őt.

Az ügyben rögtön összeült a Görög Labdarúgó Szövetség, és úgy döntöttek, hogy az összes válogatottból örökre száműzik a húszéves futballistát. Kacidisz később azzal védekezett, hogy a lelátón gyógyuló csapattársának intett ki, és azt mondta, fogalma sem volt, mit jelent a karlendítés.

„Nem vagyok rasszista, a fasizmust elítélem. Ha tudtam volna, valójában mit jelent ez a mozdulat, soha nem tettem volna meg. Nem csinálom ezt többé, mert tudom, hogy milyen következményekkel jár" - magyarázkodott a Twitteren.

Tényleg nem tudta, mit jelent?

  • 8578
    Lehetséges, csak 20 éves, és futballista
  • 8014
    Kizárt, ezt mindenki tudja
  • 1685
    Nem tudom, de a német edzőjének a nyilatkozata meglep

A bajnokságban tizedik helyen álló klub vezetői előtt is felelnie kell majd a jövő héten, de német edzője, Ewald Lienen igyekezett megvédeni. „Csak egy fiatal srác, akinek semmilyen politikai meggyőződése nincs. Valószínűleg látta a mozdulatot az interneten vagy valahol, és fogalma sem volt, mit csinál".

Kacidisz korábban szerepelt a görög U17-es, U19-es és U21-es válogatottban is, amiatt már nem kell aggódnia, hogy kap-e behívót a nagyválogatottba.

Rovatok