Index Vakbarát Hírportál

Szalai: Így elviselhetőbb a román meccs

2013. március 27., szerda 10:47

A márciusi fordulók után veretlen maradt a világbajnoki selejtező csoportja második helyén álló Magyarország, a Románia elleni 2-2 után Isztambulban, nagy küzdéssel, 1-1-et ért el.

Dzsudzsák Balázs örül az egy pontnak, „nem vagyunk elégedetlenek, bár a második félidőben akár három is lehetett volna. A másodikban több veszélyes helyzetet alakítottunk ki. Meglátjuk, mit hoz a folytatás Romániában, a törökök ellen két meccs után jobban állunk, ez már biztos, és ez egy komoly eredmény.”

Szalai Ádám örült Böde Dániel beállításának, mert addig egyedül őrlődött a védőkkel, a Fradi-csatár érkezése után viszont már nem három, hanem csak két vagy egy védő jutott rá.

„Vegyük ki a pozitívumokat, bár tény: akár még 1-1-nél is nagyobb meglepetés lehetett volna. Általános boldogságban van a csapat, összességében a két megszerzett pont reálisnak tekinthető, jól zártuk ezt a kört. Közel voltunk, hogy négy legyen belőle, de azért így már elviselhetőbb a románok elleni döntetlen. Biztosan eszembe fog még jutni a két kihagyott budapesti helyzet, de pozitívan kell ahhoz is hozzáállnom, legalább helyzetbe kerültem” - magyarázta a hasznosan játszó mainzi center.

A meccs embere nyilván a gólt szerző, ezzel pedig a törököket lehetetlen helyzetbe hozó Böde Dániel volt.

Így emlékezett vissza a góljára: „Kádár Tomi túldobott bennünket, nem gondoltam volna, hogy ilyen jó erőben van, ezek után ösztönösen fordultam, és hirtelen elém került a labda. Spiccel nem lett volna jó, ha belerúgok, jobb belsővel viszont ideális volt, és ugyan a kapus még beleért, megfogni szerencsére már nem tudta. Éreztem, persze, hogy a hosszúba kell lőni, adta magát az a sarok. Azt nem tudom elmondani, mit éreztem utána, amikor bement, mert az hihetetlen. A fantasztikus nem is fedi a valóságot.”

Böde a második válogatottságát ünnepelte meg a góllal. A kapitány úgy indokolta a beküldését: „egyre meghatározóbb a magyar bajnokságban, erőszakossága, testi ereje, nagy veszélyt jelent az ellenfélre. Ha tudtuk volna, hogy gólt lő, akkor a kezdettől játszik. Nagy akarattal szállt be, sokat köszönhetünk neki.”

A júniusi fordulóban a magyar vb-csoportban nem lesz meccs, szeptemberben jöhetnek a románok.

Rovatok