Index Vakbarát Hírportál

Mintha meghajolt volna Giovinco sípcsontja

2013. március 30., szombat 21:41 | aznap frissítve

A Juventus 2-1-re nyerte a Derby d' Italiát, de az Internazionale még egy nagy veszteséget elkönyvelhetett a meccs utolsó percében. Esteban Cambiasso egy teljesen felesleges és brutálisra sikerült belépővel kiállítatta magát.

A 95. percben a Juventus őrizte a labdát, ezért Cambiasso Giovincóra támadt, de nagyon elmérte a szerelést, és a labda helyett izomból a juventusos bokájára csúszott. A bíró azonnal piros lapot mutatott Cambiassónak, aki nem is vitatkozott az ítélettel.

A meccs után pedig átment a Juventus öltözőjébe, ahol elnézést kért a belépőért. „Elkéstem, nem akartam bántani őt. Ezt mindenki megértette, különben már a pályán rám támadtak volna. Egyébként a múltam is mellettem szól."

Az argentin a kilencedik szezonját tölti a Serie A-ban, eddig még sosem kapott piros lapot, pedig már 277 meccsen van túl. Egyelőre nem tudni, hogy Giovincónak milyen súlyos a sérülése, de valószínűleg ki kell hagynia majd a Bayern München elleni első Bajnokok Ligája negyeddöntőt. Cambiasso pedig még egy meccs eltiltásra számíhat.

A Juventus a meccs 3. percében Quagliarella góljával szerzett vezetést, az 54. percben Palacio még egyenlíteni tudott, de a 60.-ban Matri eldöntötte a derbit.

Serie A, 30. forduló:
Chievo-AC Milan 0-1 (0-1)
Atalanta-Sampdoria 0-0
Cagliari-Fiorentina 2-1 (2-0)
Genoa-Siena 2-2 (1-1)
Internazionale-Juventus 1-2 (0-1) 
Lazio-Catania 2-1 (0-0)
Palermo-AS Roma 2-0 (2-0)
Parma-Pescara 3-0 (1-0)
Udinese-Bologna 0-0
Torino-Napoli 21.00

Rovatok