Index Vakbarát Hírportál

Balotelli: Ha elmozdul, már veszített

2013. március 30., szombat 09:36

Nem hagyott ki 11-est az Interben, nem hagyott ki 11-est a ManCityben, nem hagyott ki 11-est a Milanban, sem az olasz válogatottban Mario Balotelli.

Rövid karrierje alatt 15-nél jár, az elsőt 2008 nyarán, az Inter-Roma Szuperkupadöntő szétlövésében rúgta be, a legutóbbit kedden Máltán, vb-selejtezőn.

22 évesen ritka, sőt, talán egyedülálló, hogy valaki ilyen biztosan értékesítsen, mintha nem lennének idegei. "Ha hamarabb mozdul, mint én, máris veszített" - magyarázta el a titkát röviden a Gazzettának.

Vagyis úgy csinálja, mint a legeslegnagyobbak: nekifutás közben figyeli a kapust, aki profi szinten legalább 95 százalékban elmozdul, még mielőtt ellenfele a labdához érne. Ráadásul Balotelli az utolsó lépésre mindig csinál egy kis testcselt, amivel el is küldi a kapust, majd lehelyezi a másik sarokba.

Ez még épp nem szabálytalan, megáll, ami tilos, de az utolsó lépésnél, ami után a másik lábával már lő is.

Gyakran előfordul a futballban, hogy a kapus eltalálja az oldalt, és pont oda vetődik, ahová a játékos lőni tervezte, így védeni tud.

Csakhogy Balotelli ellen épp ez jelenti a vereséget, amint szeme sarkából meglátja, hogy a kapus megy az egyik oldalra, ő a másikra helyezi.

Ami a nagy benne: ha nem megy esetleg sehová a kapus, akkor lerúgja az egyik sarokra, a háló oldalába, ami - ha elég erő van a labdában - védhetetlen. Vagyis mindenre felkészült.

Olaszországban a gazzetta.it szerint Roberto Baggio szerezte a legtöbb gólt 11-esből, bő húszéves karrierje alatt 83-ból 68 büntetőt értékesített.

A még jelenleg is aktív Francesco Totti 78-ból 61-nél jár, miközben a legeredményesebb angol büntetőspecialista, Matt Le Tissier egészen fantasztikus 47/48-cal zárta a pályafutását.

Johann Cruyff is remekül rúgta, 76/82, és figyelemre méltó Marco van Basten csak az olasz első osztályban jegyzett 23/25-je. Andrij Sevcsenko 20/25-tel hagyta ott a Serie A-t.

Balotelli sem lövi be viszont mindig, a héten az olaszok edzésén Buffonnak kétkapufásat rúgott. És itt egy videó, amin a Citynél Joe Hart megfogta a lövését, szintén tréningen. Hallgassuk csak a reakciókat:

A tavalyi Eb-n élesben is összejött a Balotelli-Hart-párharc az olasz-angol tizenegyespárbajában. Hartot ekkor sem tudta átverni Balotelli, de a fent említett módon erősen lerakta a jobb oldalhálóba, így nem lehetett megfogni.

Nem Balotelli lenne persze, ha nem akadna egy vicces sztorija a 11-esekkel kapcsolatban. Pár éve az Internél a Palermo ellen megcsinált egy büntetőt, csakhogy pályán volt Samuel Eto'o is, aki azonnal magához vette a labdát. Balotelli reménykedett, hogy a kameruni átengedi neki, hiszen ő hozta össze. Ne is ragozzuk, nézzük meg, mi történt:

Rovatok