Index Vakbarát Hírportál

Ismét az utolsó pillanatban bukott el a magyar futballválogatott

2013. március 31., vasárnap 16:34 | aznap frissítve

Nem jutott a szlovákiai Európa-bajnokság legjobb nyolc csapata közé a magyar U17-es válogatott. A 3. percben megszerzett vezetést a rendes játékidő végéig őrizték, de a lefújás előtt egyenlített Svédország.

A magyar U17-es válogatott az első szögletéből rögtön gólt rúgott a svédeknek. Zsótér beívelése Korozmánt találta egyedül, és a középpályás két lépésről a kapuba fejelt. A gól után a svédek birtokolták többet a labdát, míg a magyarok kontrákkal kísérleteztek. Az hamar kiderült, hogy gyors támadásokkal és pontrúgásokkal volt esélyünk a svédekkel szemben.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első befejeződött. A svédek nagy elánnal, de igazi helyzet nélkül daráltak. Az idő múlásával egyre nyomasztóbb lett a svédek fölénye, a magyar válogatott szinte minden erejét a védekezésre használta, de a 81. percben, azaz a ráadás első percében, egy szöglet után Svédország kiegyenlített (ebben a korosztályban 80 perces a játékidő), így jobb gólkülönbségével a csoport élén végzett, így a mieink megint nem jutottak ki az Eb-re. (kép: mlsz.hu)

"Aki nem volt templomban, az menjen templomba, és akkor meg fog változni az életünk, a futballunk, minden eredményesebb lesz" - mondta az U17-esek mestere, Pisont István a meccs után.

A végeredmény: 1. Svédország 7 pont/3 mérkőzés (10-2), 2. Magyarország 7/3 (7-3), 3. Finnország 0/2 (2-8), 4. Fehéroroszország 0/2 (1-7). A finn-fehérorosz meccset a rossz időjárási körülmények miatt nem játszották le.

A svédek a jobb gólkülönbséggel jutottak tovább: 5-0-ra verték Finnországot és 4-1-re Fehéroroszországot, mi 3-2-re és 3-0-ra végeztünk ellenük a Telkiben befejeződött tornán.

Az Európa-bajnokságot május 5. és 17. között Szlovákia rendezi. A házigazdák mellett Horvátország, Ausztria, Svájc, Oroszország és Olaszország már kiharcolta a részvételt. A svédek mellett Ukrajna is kijutott, amely Németországan harcolta ki a továbbjutást. Az Eb-n két négyes csoportban rendeznek majd körmérkőzést, a csoportok első két helyezettje jut majd az elődöntőbe.

Magyarország még sosem jutott a legjobb négy közé. Az Eb-n 2006-ban vett legutóbb részt. Akkor a spanyol és az orosz válogatott mögött a harmadik helyen végzett csoportjában. Az akkori csapatból Koman Vladimir állandó tagja a felnőtt válogatottnak, de szerepelt már a legjobbak között Németh Krisztián is, többségük pedig az NB I.-ben szerepelt, Gulácsi Péter a Liverpool kapusa lett.

Rovatok