Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea kiverte az MU-t a kupából

2013. április 1., hétfő 15:29

Az angol FA-kupában az elődöntő megismételt meccsét rendezték a Chelsea otthonában, ahol a Manchester United volt az ellenfél. Az első találkozót március 10-én játszották, akkor a Manchester United 2-0-ra vezetett, de a Chelsea-nek sikerült egyenlítenie. A továbbjutást egyetlen gól döntötte el, a londoni klub hét év óta nem veszített otthon kupameccset.

Már a két csapat felállása is némi óvatosságot sejtetett. A Chelsea-ben Fernando Torres kispadon kezdett, de ott ült mellette Lampard és Terry is (mondjuk ők ebben a szezonban elég sűrűn átéltek hasonlót). A Manchester Unitedben a Robin van Persie a tartalékok között várta a meccset, Wayne Rooney még ott sem.

Azt a meccset, amely sokáig csak a lelátói hangulatával emlékeztetett kupameccsre. Majdnem fél órát kellett várni az első komolyabb lehetőségre, ami az MU, vagyis Hernández hagyott ki, a szemben a kapuval lövés helyett elesett a saját lábában.

Az első félidő utolsó negyedórájára felpörögtek az események. Demba Ba előbb jobbal de Gea lábába, majd ballal a blokkba bombázott. Később Oscar és Eden Hazard próbálta befűzni a vendégvédelmet. A másik oldalon Nani és Hernández tesztelte Petr Cecht-t, de gól nem esett még ekkor.

Három percet kellett csak várni a második félidőben, és egy zseniális találattal szerzett vezetést a Chelsea. Juan Mata ívelte a védők mögé a labdát, Demba Ba pedig felugorva, balettmozdulattal lőtte a dermedt De Gea mellett a labdát a kapuba.

A gól után varázsütésre megváltozott a játék képe. Mindkét csapat óriási elánnal támadott, természetesen a Manchester Unitednek lett hirtelen sürgős, jött van Persie, majd később Ryan Giggs is. Hernández fejesét kivételes reflexszel védte Petr Cech, de a másik oldalon is akadtak gólszerzési lehetőségek, a 66. percben Hazard akár el is döntethette volna a meccset, de ziccere kimaradt.

Az utolsó negyedórában elképesztő rohanás kezdődött. Az MU mindent egy lapra téve támadott és helyzet akadt mind a két kapu előtt, de van Persie-éknek ezen a délutánon nem ment a góllövés. A Chelsea nem érdemtelenül jutott az elődöntőbe, ahol a Manchester City lesz majd az ellenfele.

A másik ágon Millwall–Wigan találkozót rendeznek április 13-án és 14-én a Wembleyben. A Chelsea egymás után a 22. hazai FA-kupa-meccsét vívta meg veretlenül, a kupában 2006 óta nem kapott ki a Stamford Bridge-n.

Rovatok