Index Vakbarát Hírportál

Csak a Tottenham nem nyert az EL-ben

2013. április 4., csütörtök 23:08

Az Európa Liga negyeddöntőinek első mérkőzésein három hazai csapat került előnybe, csak a Tottenhamnek nem sikerült.

A Basel ugyanis négy perc alatt kétgólos előnybe került (30. és 34.), a londoniak végül döntetlenre mentették a meccset. Adebayor és Sigurdsson egyenlített.


ธํํํํํํํ๊ณ FOOTYROOM.COM by footyroom

Nagyobb baj a Tottenhamnél, hogy Gareth Bale a 92. percben megsérült, hordágyon vitték le, kifordult a bokája. Gallast és Lennont is sérülés miatt kellett lecserélni.

A Basel kiesése a Videoton ellen nagyjából tíz percen múlt, ha hazai pályán nem gyötörnek be egy gólt, kiestek volna már a csoportkörben, azóta viszont elbúcsúztatták az ukrán Dniprót valamint az orosz Zenitet.

A BL-címvédő Chelsea 3-1-re nyert, a Rubin Kazanynak sokat érhet Nacso tizenegyesgólja – Terry kezezése miatt ítélték -, de az angolok egyébként uralták a meccset.


c3-1r Footyroom.com by Futbol2101

Az első és a harmadik Chelsea-gól is a maszkban játszó Torres nevéhez köthető, előbb kihasználta Saronov nagy hibáját és a kapuba gyötörte a labdát, aztán egy pazar fejessel alakította ki a végeredményt. Közte Moses 14 méteres bombagólja is kellett a sikerhez.

A török Fenerbahce egy utolsó perces Kuyt góllal tette magabiztossá hazai sikerét - előtte kezezés miatt kapott tizenegyest -, ezzel a majdnem egy félidőt tíz emberrel játszó Laziót igen nehéz helyzetbe hozta, amelyik ráadásul a jövő heti visszavágót nézők nélkül játssza. A Lazio először kapott ki a sorozatban.


Benfica 3-1 Newcastle United Highlights by goalsandsoccer

A Benfica hátrányba került, de három gólt lőtt a Newcastle-nek, így magabiztosan várhatja a visszavágót. Pedig Cissé gólja mellett két kapufát is lőtt, de 1-1 után két perc alatt kettőt vágtak a portugálok. (Itt is volt egy kezezés miatt megítélt tizenegyes.)

Európa Liga, negyeddöntő, első mérkőzések:
Chelsea (angol)-Rubin Kazany (orosz) 3-1 (2-1)
gól: Torres (16., 70.), Moses (32.), illetve Natcho (41., 11-esből)
Tottenham Hotspur (angol)-FC Basel (svájci) 2-2 (1-2)
gól: Adebayor (40.), Sigurdsson (58.), illetve Stocker (30.), Frei (34.)
Fenerbahce (török)-SS Lazio (olasz) 2-0 (0-0)
gól: Webo (78., 11-esből), Kuyt (90.)
piros lap: Onazi (47., SS Lazio)
Benfica (portugál)-Newcastle United (angol) 3-1 (1-1)
gól: Moreno (25.), Lima (65.), Cardozo (71., 11-esből), illetve Cisse (12.)

Rovatok