Index Vakbarát Hírportál

Bajnokságot ért a sarkazás

2013. április 8., hétfő 09:24

Melyik a legszebb sarkazós gól

  • 741
    Schweinsteiger
  • 157
    Fernando
  • 30
    Vasziljevics

A szép gólokból erre a hétvégére is jutott bőven. Három olyat is találtunk, amikor a támadó a kapunak háttal állva, sarokkal juttatta a kapuba a labdát. Külön öröm, hogy ebből a háromból kettő a magyar a bajnokságban esett.

Az első még pénteken, az Újpest–Kaposvár-meccsen. Az újpesti Kabát Péter ívelte be a szabadrúgást, Dusan Vasziljevics vette le és a kapunak háttal állva, sarokkal tette rá. A kaposvári kapus, Lubos Hajduch még beleért, de védeni nem tudta. Ezzel a találattal nyert az Újpest.

Bastian Schweinsteiger, a Bayern München középpályása is győztes gólt ért el, de az övé ráadásul bajnoki címet is ért. A bajor klub Frankfurtban nyert ezzel és huszonharmadszor lett német bajnok. Ráadásul rekordsebességgel, a bajnokság ilyen korai szakaszában még soha senki sem lett a Bundesliga legjobbja.

Vasárnapra is jutott egy sarkazós gól, amely a Diósgyőr–Videoton-meccsen esett, elkövetője pedig Fernando, a hazaiak 33 éves spanyol légiósa volt. Ha úgy vesszük, ez is győztes gól, hiszen Nemanja Nikolics később szépített, így a Videoton tavasszal először kapott gólt, egyből kettőt és az első vereségét is elszenvedte.

Rovatok