Index Vakbarát Hírportál

Mourinho óvatos, a Málaga gyászol

2013. április 9., kedd 14:54

Egy lefutott és egy szoros negyeddöntő lesz kedd este a Bajnokok Ligájában. A Real Madrid háromgólos előnnyel utazik a Galatasarayhoz, a Borussia Dortmund pedig az idegenbeli 0-0 után fogadja a spanyol Málagat.

A Real a hétvégén 5-1-gyel és Higuaín brutális kapásgóljával intézte el a Levantét, de Mourinho egy hete arról beszél, hogy a Galatasaray otthonában simán ki lehet kapni három góllal, a hangulat biztosan pokoli lesz. Az edző a végső esélyesekről is jósolt a sajtótájékoztatón. „A negyeddöntők előtt azt gondoltam, mind a nyolc csapat ugyanolyan erős, de azóta már változott a véleményem. A Juventus, a Bayern München, a Barcelona és a Real Madrid a többiek előtt jár, egyformán huszonöt százalék esélyük van, hogy megnyerjék a BL-t".

A Realból hiányzik majd Sergio Ramos és Xabi Alonso, akik még bajba is kerülhetnek múlt meccsen kapott sárgáik miatt, azzal vádolják őket, hogy szándékosan tilttatták el magukat.

A Galatánál Drogba véletlenül rúgott nagy gólt a hétvégén, kedden is az lesz a céljuk, hogy a szurkolókat kiszolgálják. „Egy szórakoztató meccset akarunk játszani a Real Madriddal, az eredmény nem érdekes. A Galatasaray mindent meg fog tenni, bízom a játékosaim lelkesedésében" - mondta Fatih Terim edző.

A Málaga Bajnokok Ligája-újoncként a negyeddöntők legnagyobb meglepetését okozhatja. Gólt kell rúgniuk Dortmundban, úgy, hogy közben nem kapnak ki, és akkor megvan az elődöntő. Az első meccsen 0-0-ra végeztek a csapatok, de Jürgen Klopp, a németek edzője szerint játékosainak nem kell aggódniuk. „Azt mondtam a srácoknak a hétfői edzésen, hogy ne törődjenek a negatív véleményekkel. Nem értem, miért gondolja mindenki, hogy Málagában csak úgy nyerni kellett volna. Tovább akarunk jutni, már mindenki nagyon várja a meccset".

A Málaga edzője, Manuel Pellegrini elvesztett az édesapját a napokban, ezért haza kellett utaznia Chilébe. A temetés miatt nem vett részt a hétfői sajtótájékoztatón, ahol a játékosai elmondtak, érte is nyernének. „Mindannyian szomorúak vagyunk, mi is később értesültünk a hírről. Kedden már velünk lesz, tovább akarunk jutni miatta. A visszavágó lehet, hogy nem ér majd véget kilencven perc után, de nem akarunk a 0-0-ra játszani, nem ilyen a stílusunk" - mondta a védő Demichelis.

A hétvégén a Málaga 4-2-re kapott ki a Real Sociedadtól a bajnokságban, de több kulcsjátékos sem játszott.

Rovatok