Index Vakbarát Hírportál

Juhász Rolandot nem fojtogatta a bíró

2013. április 9., kedd 14:07

A Magyar Labdarúgó Szövetség megítélése szerint Szabó Zsolt játékvezető nem fojtogatta Juhász Rolandot, a Videoton válogatott védőjét vasárnap a Diósgyőr elleni bajnokin; az MLSZ egyúttal az együttműködés és a partnerség fontosságára hívja fel a futballban dolgozók figyelmét.

Az MLSZ honlapján olvasható közleményben a szervezet még a Videoton FC beadványának beérkezte előtt leszögezte, hogy Szabó Zsolt remek, de nehéz mérkőzésen végezte munkáját, és a klub által említett szituáció is - játékvezetői szempontból - roppant nehezen kezelhető volt.

„A szabálytalanság után kialakuló csetepaté miatt a játékvezető a rendteremtés szándékával állt a dulakodó játékosok közé azért, hogy megelőzzön bármilyen nagyobb incidenst, egy esetleges durvaságot. A futballpályákon nem először alakul ki hasonló helyzet, és az sem szokatlan, hogy ilyenkor a játékvezető kerül az események középpontjába. Ebben a pillanatban Szabó Zsolt nem minden játékostól kapott támogatást, a rend fönntartása és megteremtése pedig nem csak a játékvezetők, hanem elsősorban a labdarúgók feladata. Az incidens során Szabó Zsolt valóban távol tartotta karjával a mellette álló, nála jóval magasabb Juhász Rolandot, ám e mozdulat semmilyen értelemben nem nevezhető fojtogatásnak" - olvasható a honlapon.

A közlemény beszámol arról is, hogy az MLSZ Szabó Zsoltot is megkérdezte, aki az eset után azonnal jelezte, miközben eltolta karjával az indulatos játékost, valóban hozzáért a Videoton FC védőjéhez, de mindenképpen távol akarta tartani őt a dulakodástól, már csak azért is, mert már volt sárga lapja.

Az MLSZ lezártnak tekinti az ügyet azzal, hogy kéri a futballistákat, edzőket, sportvezetőket, a hangulatkeltés helyett a sportszerűség, és a partneri viselkedés vezérelje cselekedeteiket, „mert ez szolgálja a magyar futball fölemelkedését, nem az ehhez hasonló ügyek értelmetlen felnagyítása. Azok ugyanis rombolják azt."

A fehérvári klub hétfő este közleményben jelezte, hogy az eset kivizsgálását kéri az MLSZ-től. A Nemzeti Sport hétfői számában, a 2-1-es diósgyőri sikerrel végződött összecsapás tudósításában írt arról, hogy „mérkőzés végén elszabadultak az indulatok, olyannyira, hogy Szabó Zsolt játékvezető Juhász Rolandot fojtogatta".

Rovatok