Index Vakbarát Hírportál

Platini elvette tőlünk a továbbjutást

2013. április 10., szerda 11:45

A Málagánál mindenki csalódott és dühös volt a Bajnokok Ligája-kiesésük után, az utolsó percekben lesgóllal kaptak ki 3-2-re a Dortmundtól, így a németek jutottak tovább a négybe.

Manuel Pellegrini edző keményen nekiment a skót Thompson játékvezetőnek. „Miután 2-1-re vezettünk, gyakorlatilag nem volt játékvezetés. Voltak durva szabálytalanságok, de egyiket sem fújták be, az utolsó gól ráadásul duplán volt les. Az UEFA által szankcionált csapat nem juthat be a legjobb négybe" - utalt a chilei tréner arra, hogy a nemzetközi szövetség kizárta a klubot a következő év nemzetközi sorozataiból, mert tartoztak a játékosaiknak.

„Mondhatnánk azt, hogy nagyon kegyetlen ez a vereség, de nem értek ezzel egyet, mert a csapatom nagyszerű teljesítményt nyújtott. Azt beszélik, hogy a Dortmund Európa egyik legjobb csapata, a meccs végén mégis csak ívelgették a labdát, de ennek ellenére gratulálok nekik" - mondta Pellegrini.

A spanyolok egyik legjobbja, Joaquin az UEFA elnökét támadta, szerinte Michel Platini is tehet arról, hogy kiestek. „A Málagával bármit meg lehet csinálni, mert nem akkora csapat, mint a Real Madrid" - indokolt az egyik tévéadónak.

A mérkőzés a győztes Dortmund edzőjét, Jürgen Kloppot is meglepte. „A negyeddöntő után egy nagyon csalódott és egy nagyon szerencsés csapat lesz. Nem ezt vártam a játékosaimtól, nem játszottunk ennyire rosszul egyik Bajnokok Ligája-mérkőzésünkön sem. A Málaga könnyen kivédekezett minket, a második félidőben ugyan voltak helyzeteink, de okosan játszottak ellenünk, lassították a játékot, és azt várták, hogy mi kezdeményezzünk. Aztán jött két hihetetlen pillanat, a góljaink. Azt hiszem, a két mérkőzés alapján megérdemeltük a továbbjutást" - értékelt a meccs után.

Klopp arról is beszélt, hogy mit érzett a lefújás után. „El sem tudom mondani, mi zajlott le bennem, azt hiszem, ezek után orvoshoz kell majd mennem. Olyan érzés, mintha megnyertük volna a Bajnokok Ligáját. Ha úgy játszunk, mint ma este, akkor ez nem fog megtörténni, de ha összeszedjük magunkat, és azt nyújtjuk, amit valóban tudunk, akkor lehet esélyünk".

Kedd este a Dortmund és a Real Madrid jutott be a legjobb négybe, a szerdai  Barcelona–PSG és a Bayern München–Juventus negyeddöntő határoz majd a másik két helyről. Az elődöntőket pénteken sorsolják.

Rovatok