Index Vakbarát Hírportál

Elvették egy rendőr sapkáját, egymást is verték a Millwall-huligánok a Wembley-ben

2013. április 13., szombat 22:04

Balhéztak az FA-kupa szombati elődöntőjén, a Wigan ellen elveszített meccsen a Millwall-szurkolók, egymással és a rendőrökkel verekedtek. Többen megsérültek. A Premier League 18. helyén álló Wigan 2-0-ra verte a másodosztályú ellenfelét.

A hírhedt Millwall-huligánok előbb egymást kezdték el verni, aztán a rendőrökre támadtak, több vérző drukker is volt a szektorban.

A Millwall-táborból tíz huligánt vettek őrizetbe, de a felvételek alapján nyomozást indítottak, ezért valószínűleg további előállítások várhatóak. Az egyik huligán elvette egy rendőr sapkáját, és a dzsekijébe dugta, a kamerák többek között ezt is rögzítették.

A klub igazgatója a botrány után elmondta, mindent megtettek, hogy a zavargásokat megelőzzék, sajnálják, hogy a szurkolók egy csoportja tönkretette a meccset. IIyen jelenetek a 80-as években voltak megszokottak az angol futballban, a kilencvenes években teljesen sikerült kiszorítani az erőszakot a stadionokból. Illetve majdnem teljesen.

A már döntős Wigan a vasárnapi Chelsea–Manchester City-elődöntő győztesével találkozik. Az a mérkőzés és a finálé is a Wembley-ben lesz.

Rovatok