Index Vakbarát Hírportál

Lapot sem ért a páros lábas fenékbe rúgás

2013. április 15., hétfő 11:03

A chelsea-s David Luiz bocsántkérést követel Kun Agüerótól, mert vasárnap a Manchester City csatára az FA-kupa elődöntőn páros lábbal beleszállt a fenekébe.

A két játékos egy labdáért küzdött a 82. percben, Luiz volt előnyben, könnyökkel kicsit lökött is az ellenfelén. Agüero nem adta fel, fellökte, majd a fekvő játékosra páros lábbal ráugrott. A mozdulatért sem sárga, sem piros lapot nem kapott. A játékvezető Chris Foy később elismerte, hogy nem látta az esetet, ezért nem büntetett.

Kun Aguero "Two Foots" David Luiz Chelsea vs Man City 14/4/2013

Luiz nemcsak ezt hiányolta, hanem Agüero bocsánatkérését is. „Én bárkitől elnézést kérnék. Agüero nagyszerű játékos, kéne annyira büszkének lenni magára, hogy azt mondja: Nem szeretem a szabálytalan szereléseket. Egy csomó gyerek nézi a meccseket, és nem ilyen csúnya dolgokat szeretnének látni. Én mindenkinek megbocsátok, az embereket meg az teszi boldoggá, ha Agüero a gólokat lövöldözi."

A City edzője, Roberto Mancini sem látta az ütközést, de biztos benne, hogy Agüero nem rosszindulatból rúgta meg Luizt, hanem csak a labdát próbálta megszerezni. Az argentin csatárt még utólag is eltilthatják, akár három meccset is kaphat.

Az FA-kupa elődöntőt a Manchester City 2-1-re nyerte, a döntőt a Wigannel játssza május 11-én.

Rovatok