Index Vakbarát Hírportál

Hergelték a Bayernt, végül hatot kaptak

2013. április 16., kedd 22:39

A vendég Wolfsburg negyed óráig tartotta magát a Bayern München otthonában a Német Kupa elődöntőjében, aztán jött a Bundesliga góllövőlistáját vezető Mandzukic.

Egy labdaszerzés után Robbenhez került a labda, ő középre passzolt, a horvát pedig volt csapata ellen közelről betalált. A vezető gól után húsz perccel megint egy eladott labda miatt büntetett a Bayern, Shaqiri ugratta ki Robbent, a holland eltolta a kifutó kapus mellett a labdát, már 2-0 volt.

A szünet előtt nagy góllal hergelte vendégcsapat a hazaiakat. A brazil Diego a tizenhatos sarka mellett tologatta a labdát, nem léptek ki rá, be is bombázta a hosszúba, visszajöttek a meccsbe.

A második félidő viszont Bayern-góllal indult, most Robben adott gólpasszt Shaqirinek egy szöglet után, a svájci a tizenhatosnál levette, aztán kilőtte a bal alsót. A hajrában jött a negyedik Bayern-találat, Shaqiri ebben is benne volt, a 80. percben egy kontra végén a csereként beállt Gomezhez passzolt a kapu előtt, aki három méterről szerzett gólt.

Két perc múlva már ötnél jártak a hazaiak. Schweinsteiger rúgta be a védők elé a labdát, Gomez ezt is góllal fejezte be. A válogatott csatár öt perc alatt triplázni tudott a végére teljesen széteső Wolfsburg ellen, megint Schweinsteigertől kapott passzt, és az ötös sarkáról a hosszúba gurított. Ezzel beállította a 6-1-es végeredményt, a müncheniek a szerdai VfB Stuttgart–Freiburg győztesével játszanak majd a döntőben.

A Bayern a német bajnokságot már korábban megnyerte, a Bajnokok Ligájában elődöntős, a Barcelonát fogadja majd az első meccsen a jövő héten. Akár még a triplázás is összejöhet nekik, a BL-re, a Német Kupára is van esélyük ilyen formával.

Rovatok