Index Vakbarát Hírportál

Kétmilliárd alatt nem viheti Szalait a Schalke

2013. április 16., kedd 11:57

Az átigazolási pletykák között gyakran felbukkan a Mainz magyar futballistájának, Szalai Ádámnak a neve. Az Interrel, a Lazióval is szóba hozák, de a dortmundi játékosbiznisz is hatással lehet rá. A német Schalke 04 sportigazgatója, Horst Heldt azonban konkrétumot mondott a magyar átigazolásáról.

Heldt a Reviersporton értékelt: a magyar válogatott center egy szuperspíler és természetesen szeretnék a soraikban látni. „Ezért nyolcmillió eurót kell fizetni a Mainznak” – nyomatékosította. (Átszámítva 2,36 milliárd forint az ára.)

Szalai a legjobb szezonját futja a Bundesligában, 13 gólt szerzett, bár ősszel neki is jobban ment. Szalai a Schalkénak még nem rúgott gólt, egy gólpassz ellenük a mérlege.

Nagy kérdés, hogy mi lesz Ciprian Maricával, aki 2011-es leigazolása óta 33 meccsen lépett pályára, és csak öt gólt lőtt, mert sokat volt sérült. Ettől még nem kizárt, hogy hosszabbítanak a románnal.

A Schalke öt fordulóval a vége előtt a Bajnokok Ligája selejtezőt érő negyedik helyen áll, de csak egy ponttal vezet a Freiburg előtt, amellyel a szezont zárja, ráadásul idegenben. A Schalke, ha BL-es lesz, biztosan erősít.

Rovatok