Index Vakbarát Hírportál

Túl könnyű már nekünk a Bundesliga

2013. április 17., szerda 10:57

A Bayern München hetekkel a Bundesliga vége előtt megnyerte a bajnokságot, kedd este a kupa elődöntőjében hatot rúgtak a Wolfsburgnak, és a BL-ben is elődöntősök. A klub elnöke aggódik, hogy Németországban nem marad nekik kihívás.

„Az idén nagyon hiányzott verseny a Bundesligából, ennek pedig egyáltalán nem örülünk. Azt hiszem, valamit tenni kellene, hogy ez ne így legyen" - nyilatkozta Uli Hoeness a német Kickernek, de azt is hozzátette, hogy nagyszerű kerettel dolgozhattak az idényben.

A tavaly BL-döntős müncheniek az összes sorozatban meneteltek ebben a szezonban. A bajnokságot már április 6-án megnyerték, húszpontos előnnyel, még soha senki nem lett bajnok ilyen korán a Bundesligában. Volt olyan sorozatuk, hogy hat meccsen át nem kaptak gólt, a Hamburgot nemrég 9-2-re intézték el, +70-es gólkülönbségük pedig harminchárom góllal jobb, mint a második Borussia Dortmundé.

Kedd este a Német Kupa elődöntőjében jött az újabb kiütés, a Wolfsburg elleni meccset 6-1-re nyerték meg. Ribery nem játszott, Gomez pedig csereként állt be, kilenc perccel később már mesterhármasa volt. A meccs másik embere a 21 éves Shaqiri volt, aki általában szintén nem kezdő. Gólja mellett két asszisztot is kiosztott, egy másik gól előtt pedig ő indította az akciót.

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében kétszer is 2-0-ra verték meg az olasz bajnokságot toronymagasan vezető Juventust, az elődöntőben a Barcelona ellen játszhatják az idényben a legkeményebb mérkőzéseiket, az elsőt már a jövő héten.

„Egyelőre nem akarunk a triplázásra gondolni, jobb, ha nem is jut eszünkbe az egész" - mondta a spanyol Marcának a bayernes Javi Martinez a keddi elődöntős győzelem után, de korábban már csapattársa, Dane kijelentette, az idén mindent meg akarnak nyerni. Legutóbb egyébként 2001-ben tudták behúzni a bajnokság mellett a BL-t is, akkor a Valenciát verték tizenegyesekkel a döntőben.

A Bayernnek ez az utolsó szezonja Jupp Heynckesszel, a nyártól a korábbi barcás sikeredző, Pep Guardiola váltja.

Rovatok