Index Vakbarát Hírportál

Orbán Vuktor vagy Sanyi lesz a Vidi-róka?

2013. április 19., péntek 21:40

Lehet-e Dargay Attila után máshogy rajzolni egy rókát, adódott egyből a kérdés, amikor megláttuk a Videoton egyelőre még névtelen kabalafiguráját, amire plágiumot korai kiáltani, de kétségtelenül magán viseli Vuk jellegzetes vonásait.

Ideje volt már, hogy végre a magyar futball is egyre nagyobb teret engedjen az elállatisodásnak, és átültesse az angolszász hagyományokat, hogy állatokkal azonosíthassuk a csapatokat. Ez megkönnyíti a sportzsurnalizmusok hívőinek életét is, akik már nem vidizni és fehérvári alakulatozni fognak, hanem rókázni, ha mondjuk a Videoton a Zöld Sasokkal játszik.

Azt egyelőre nem tudjuk, miért pont a rókát választotta a Videoton, első tippünkkel mindjárt mellélőttünk. Az NB I. egykori népszerű Rókája, Balogh Tibor sosem játszott a Videotonban, így nem hagyhatott olyan maradanó emléket, hogy miatta választanának kabalafigurát.

Mi legyen a róka neve?

  • 1412
    Orbán Vuktor
  • 488
    Sanyi
  • 84
    Vuk

A Videoton honlapján viszont már nemcsak az láttuk, hogy Vuktól eltérően a névtelen róka kékre festette a lábait, és még stoplist is húzott, de az is kiderült, hogy a futball ragadózója vidám, rosszcsont, tele van önbizalommal, egészséges életmódot él, sokat mozog és focizik, nagyon barátságos, vagány és ravasz. Ezt mind készséggel elhisszük, de a nagyon barátságos rókáról már az általános iskolában is azt tanítják, hogy jó eséllyel veszett, és senki ne menjen a közelébe. De legalább majd lehet mire fogni, ha nincs telt ház a Vidi-meccsen.

Ahogy a Videoton, úgy mi is nevet keresünk a rókának. A rövid és sekélyes ötletrohamunk alapján mi hajlandók lennénk simán Vuknak elkeresztelni, vagy hogy a klub legismertebb szurkolójának is emléket állítsunk, az Orbán Vuktortól sem riadnánk vissza, vagy ha a rosszcsont-vonalat visszük tovább, akkor nem lehet más megoldás, mint a méltán közkedvelt, ráadásul vörös Torghelle után Sanyinak hívni a rókát.

Ha önöknek sokkal jobb ötleteik és hozzá indoklásuk is van, akkor egyrészt küldjék el a Videotonnak, másrészt meg nekünk.

Rovatok