Index Vakbarát Hírportál

Suarezt kirúghatja a Liverpool a harapásért

2013. április 22., hétfő 10:31

Luis Suarez harapása a klub vezetőit is kiakasztotta. Végleg megszabadulnának tőle. Európa gazdagjai fogadnák.

A Liverpool-igazgató Ian Ayre azt mondta, biztosan lesz folytatása Luis Suarez harapásbalhéjának, az uruguayi vasárnap a chelsea-s Braniszlav Ivanovics karját harapta meg. „A viselkedése nem méltó arra, hogy a Liverpool mezét viselje. Tisztában van azzal, hogy a klubnál mindenkinek csalódást okozott. Várjuk, mi lesz az angol szövetség döntése, de mi is foglalkozni fogunk az üggyel."

A 2-2-vel zárult meccsen az uruguayi csatár egyenlített a 96. percben, de az edző, Brandon Rodgers szerint játszhat akármilyen jól, a klub pozitív megítélése mindig fontosabb lesz. „Minden játékos pótolható, nem számít, mit gondolnak magukról. Láttam a felvételeket, és elmondtam Luisnak, hogy a viselkedése elfogadhatatlan. Mindenkinek vállalnia kell a felelősséget a tetteiért". Hozzátette, a játékosoknak észben kell tartaniuk azt, hogy milyen nagy egyesületet képviselnek a pályán kívül is, azon meg végképp.

Suarez nem sokkal a bajnoki után közleményt adott ki, melyben bocsánatot kért mindenkitől, és sajnálta, hogy megharapta az ellenfelét. Később twitterén azt írta, sikerült Ivanoviccsal is beszélnie, elnézést kért tőle. A szerb elfogadta.

A korábbi Liverpool-sztár, Graeme Souness szerint Suareznek napjai lehetnek hátra a csapatnál, az újabb kihágást már biztosan nem ússza meg, mert a klub hírnevét kockáztatja.

Az uruguayi válogatott csatár már korábban is harapott a pályán, 2010-ben még az Ajax játékosaként a PSV-s Bakkalt támadta meg. Akkor hét meccsre tiltották el, most sincs kizárva a súlyos büntetés.

A dél-amerikainak ez már a sokadik botránya, a legnagyobb az volt, amikor egy éve rasszista beszólásért 10 meccsre tiltották el. De volt szemtelen kezezős gólja, pofátlan szimulálása, ami után kiállított ellenfele piros lapját visszavonták, majd emiatt bosszúból ünnepelt gólt az ellenfél - Everton - kispadja előtt. Igazából az a csoda, hogy olyan sportszerű országban, mint Anglia, még megtűrik.

Hétfő délután kiderült, a klub pénzbüntetéssel sújtja, az összeget nem hozták nyilvánosságra. A futballista azt szeretné, ha a pénzből az 1989-es hillsborough-i stadionkatasztrófában elhunyt 96 Liverpool-szurkoló családtagjai részesülnének "a Liverpool szimpatizánsainak és Ivanovicnak okozott kellemetlenségekért".

Ha Suarezt később mégis kivágják a Liverpooltól, biztosan lenne klub, ami vinné. Nagy formában játszott ebben a szezonban, ha nem őt választják az év játékosának, az csak a sportszerűtlenségei miatt lesz: huszonhárom góljával vezeti a Premier League góllövőlistáját, csodálatos gólokat rúgott, ő húzza fel az igencsak közepes Liverpoolt.

Korábban a Bayern München érdeklődéséről lehetett hallani, de kérdés, hogy a németekhez a nyáron érkező Pep Guardiola akar-e ilyen fegyelmezetlen játékossal dolgozni. Persze arról pletykáltak, épp az új edző akarja kifejezetten őt.

A Manchester Citynek és a PSG-nek biztosan nem jelentene gondot kifizetni az árát, még ha az 40 millió font körül is mozog. Bedobták már a Realt is, mint potenciális vevőt, de hivatalosan még senki nem érdeklődött érte.

Rovatok