Index Vakbarát Hírportál

Az MLSZ ismét büntette a Fradit és a DVTK-t

2013. április 23., kedd 21:49

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága a Ferencvárost 500 ezer, a Diósgyőrt pedig 200 ezer forintra büntette szurkolói megnyilvánulásai miatt a két csapat vasárnapi bajnoki mérkőzésén. Az MLSZ honlapjának keddi beszámolója alapján a hazai pályán játszó diósgyőrieket drukkerei megbotránkoztató, gyűlölködő viselkedése miatt büntették.

Az fb az FTC-vel kapcsolatos határozatában azt emelte ki, hogy a csapat szimpatizánsainak többsége szenvedélyesen biztatta együttesét, ám egy részük "szurkolóhoz méltatlan módon, összesen 15 alkalommal gyűlöletkeltő, sportszerűtlen és a fegyelmi szabályzatot súlyosan sértő rigmusokat skandált". A rigmusok egy része kirekesztő és gyalázkodó volt.

A Budapest Honvédot - a DVTK-hoz és az FTC-hez hasonlóan mint visszaesőt - ugyancsak súlyos, 300 ezer forintos büntetéssel sújtotta a testület. A fővárosi klub szurkolóinak egy csoportja a Kecskemét elleni bajnoki 85. percében 5 másodpercig huhogta a kecskeméti Mbengono Yannickot.

A Győr úgynevezett szabályzati rendelkezés megsértéséért 50 ezer forint bírságot kapott. A Kaposvár elleni szombati bajnokin kiállított egri Jiri Kabelét egy mérkőzésre tiltotta el a bizottság.

Rovatok