Index Vakbarát Hírportál

Brazil védője nyert meccset a Chelsea-nek

2013. április 25., csütörtök 23:10

Az Európa Liga elődöntőiben sokkal több kapufa volt, mint a gól. A Chelsea idegenben nyert, a Fener is közelít a május 15-i amszterdami döntő felé.

Miután a Chelsea az Angol Kupa döntőjébe nem tudott bekerülni, az Európa Liga maradt az egyetlen esélye, hogy a szezonját elfogadhatóvá tegye.

Rafa Benítez csapata most egészen más szellemben futballozott a Baesl ellen, mint a sorozat korábbi meccsein, érződött, hogy most lényegesen komolyabban veszi.

A 12. percben meg is született az angolok vezető gólja, Lampard szögletére Ivanovics és Moses mozdult, a szerb védő feje felett végül elszállt a labda, Moseséről azonban védhetetlenül vágódott a jobb felsőbe.

A londoniaknak volt még néhány helyzetük, Hazard és Torres komoly lehetőségeket hagyott ki.

A második félidő elején hat perc alatt mindkét oldalon volt egy-egy kapufa (Stocker és Torres), az angolok a hajrára visszaestek, ezt a svájciak egy erősen vitatható tizenegyessel kihasználták. Schar büntetőjét nem tudta hárítani Cech a 86. percben.


David Luiz by Counterpoint1

A hajrára azonban aktivizálta magát a Chelsea, de úgy tűnt, a legnagyobb helyzetek is kimaradnak. Oscar öt méterről sem tudta bevenni a Basel kapuját, Terry még ennél is komolyabb ziccerben hibázott, két méterről nem tudta elfejelni a labdát Sommer kapus mellett.

Aztán a 94. percben jött David Luiz szabadrúgása, amire késve mozdult Sommer, így a pontos, de nem túl erős csavarás a kapu bal alsó sarkában kötött ki. (Más kérdés, Luizt egy kemény talpalás miatt akár ki is lehetett volna állítani a hajrá előtt.)

A portugál Benfica kikapott Isztambulban, a Fenerbahcénak szintén egy védő nyerte meg a meccset: Korkmaz fejese a kapufáról ment be. Christian büntetője viszont épp onnan pattant ki. A brazil játékos elsírta magát, úgy ment az öltözőbe a szünetben.

Öt kapufa volt egyébként a meccsen.

Fenerbahce (török)-Benfica (portugál) 1-0 (0-0)
gól: Korkmaz (72.)
Basel (svájci)-Chelsea (angol) 1-2 (0-1)
gól: Schär (87.). illetve Moses (12.), David Luiz (94.)

Rovatok