Index Vakbarát Hírportál

Nem volt megfelelő a hozzáállásunk

2013. április 25., csütörtök 10:55

Ramos a Bajnokok Ligája-elődöntő után a hozzáállásukat kritizálta. A Madridiak bíznak a folytatásban, a győztes Borussia-játékosok szerint sem dőlt még el a párharc. Nyilatkozatok.

A szerdai BL-mérkőzés után a madridi Sergio Ramos azt mondta, „nem volt elég jó a hozzáállásunk, engem is beleértve. A Borussia jobb volt nálunk, de hinnünk kell, hogy meg tudjuk fordítani az eredményt, bár nem lesz könnyű. Csak rajtunk múlik.”

Mourinho nem értett egyet vele: „Nem szerencsés a hozzáállásról beszélni, mert Ramos és mindenki más is jobban szeretett volna teljesíteni, de ennyi tudtak kiadni magukból. Sergio remek játékos, de most csalódott, nehéz lett volna higgadtan, átgondoltan nyilatkoznia egy ilyen mérkőzés után.”

A spanyolok edzője a Dortmund játékát méltatta, elismerve, hogy a németek lefocizták őket a pályáról: „Meg tudjuk fordítani ezt az eredményt, de a visszavágón mindent ki kell adni magunkból. Sokkal jobbak voltak és megérdemelten győztek, erősebbek voltak. Sokkal nagyobb intenzitással játszottak és hihetetlenül gyors tempóval. Nehezen tudtunk reagálni a mélyről induló felfutásaikra. Nagyszerű teljesítmény volt tőlük. Egyénileg és csapatszinten is túljátszottak minket, fizikálisan és mentálisan is agresszívebbek voltak. Megnyerték az egyéni párharcokat. Nem tudtuk megtartani a labdát, a sebességükkel és a kontráikkal pedig nem tudtunk mit kezdeni.”

Kitért két vitatott szituációra is: „A kispadról nézve nem láttam jól, hogy a második gól les volt-e, vagy a negyediknél jogos volt-e a tizenegyes, de úgy gondolom, hogy a jobb csapat nyert.”

A madridi játékosok közül Pepe, Xabi Alonso és Diego López is bízik a folytatásban, egyöntetűen azt hangoztatták, mindenképpen a döntőbe jutás a céljuk, és ezért mindent meg is fognak tenni. A madridi kapus, aki szerint a második félidő elején kapott két gyors gól döntött, így fogalmazott: „Nem adhatja fel a csapat, de soha nem is tette. Bízom benne és hiszem, hogy tovább tudunk jutni, de ehhez egységesebbnek kell lennünk, mint valaha. Számunkra nagyon rossz eredmény született, de a jövő keddi visszavágóra kell koncentrálnunk, amikor esélyünk lesz fordítani, bár ehhez csoda is kell majd.”

A németek elégedettek

A győztes németek trénere, Jürgen Klopp maximálisan elégedett volt csapatával, de már a visszavágóra koncentrált: „Szerencsére van már annyi tapasztalatom, hogy tudjam, a második meccset is le kell játszanunk. Nagyon büszke vagyok Götzére, nagyszerű mérkőzése volt, de a szurkolók is jól kezelték a kialakult szituációt. Remekül játszottunk, egyszerűen megállíthatatlanok voltak a játékosaink. A Madrid nagyon erős csapat, tudtuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés. Az első 25 percet uraltuk, utána azonban kicsit elengedtük magunkat, ők pedig visszajöttek a meccsbe. A szünetben azt kértem a csapattól, úgy játsszanak, mint a mérkőzés elején, a második félidőben pedig minden összeállt. Nem szabad azonban elbíznunk magunkat, Madridban is lesz még egy meccs.”

A szurkolók Götzével kapcsolatos reakcióját Michael Zorc, a Borussia sportigazgatója is dicsérte (a dortmundi nyáron a nagy rivális Bayern Münchenhez távozik): „Nagyszerű volt, ahogy a szurkolók kezelték Götzét. Ez mutatta meg legjobban, hogy a szurkolóink milyenek is valójában, és hogy mennyire átlátják a teljes képet. Ez vezette a csapatot az eddigi eredményeinkhez.”

„Elégedettek vagyunk a győzelemmel, de csak egy lépéssel kerültünk közelebb a döntőhöz. Madridban is jól kell játszanunk” - nyilatkozta a négy gólt szerző Robert Lewandowski, aki a távozásáról szóló pletykákat nem kommentálta.

Egyedül Mats Hummels nem volt teljes mértékig boldog: „A fiúk nagyszerűen segítettek a hibám után, ami nagyon zavart. Nem lehetek elégedett magammal, de a pályán a többiek és a lelátókon a szurkolók nagyszerűek voltak.”

Rovatok