Index Vakbarát Hírportál

Csoda, hogy nem törte ketté a lábát

2013. április 26., péntek 10:55

A chelsea-s David Luiz az utóbbi hetekben vagy óriási góljaival vagy valamilyen durva szabálytalansággal kerül az érdeklődés középpontjába. A csütörtöki Európa Liga-elődöntőben mindkét oldaláról bemutatkozott.

A 83. percben Luiz vezette a labdát, több svájci is megtámadta, köztük volt Philip Degen is, akit a Chelsea-védő letarolt, miután lepasszolta a labdát, lendülettel beletaposott a svájci sípcsontjába. Degennek esélye sem volt a menekülésre, a bokája is aláfordult.

David Luiz sípcsonttaposó belépője

Luiz a brutális szabálytalanságot egy sárga lappal megúszta, és ez lett csapata szerencséje is, mert a 94. percben a védő talált be szabadrúgásból, azzal nyerte 2-1-re a Chelsea a meccset.

Luiznak nem ez az első durva szabálytalansága, pár hónappal ezelőtt az FA-kupában döntött fel úgy egy brentfordi játékost, hogy az egy kis időre még az eszméletét is elveszítette. De Luiz is szenvedett már el olyan faultot, amiért a nyilvánosság előtti bocsánatkérést várt: az FA-kupa elődöntőjében Agüero rúgott bele páros lábbal a fenekébe.

Rovatok