Index Vakbarát Hírportál

Bale tarol Angliában: duplán az év játékosa

2013. április 29., hétfő 09:42

Mindent megnyert Gareth Bale a profi futballisták szervezetének díjkiosztóján vasárnap este: a Tottenham szélsője lett az év legjobb játékosa és az év fiatal játékosa is, beválasztották az év csapatába.

Bale mindössze a harmadik játékos, akinek sikerült a duplázás, 76-77-ben az aston villás Andy Gray, a 2006/07-es bajnokságban pedig Cristiano Ronaldo nyerte meg mindkét díjat, még a Manchester United futballistájaként. A klub történetében Bale a negyedik futballista, aki a legjobb lett, legutóbb a francia David Ginolának sikerült ez a kilencvenes évek közepén.

„Mindig is csodáltam az olyan játékosokat, mint Ryan Giggs és Thierry Henry. Az ő játékukat nézem gyerekkorom óta, szürreális most az, hogy megnyertem ezeket a díjakat" - mondta a 23 éves walesi, aki hangsúlyozta, edzője és csapattársai nélkül nem lett volna ilyen jó szezonja.

A szélső összesen huszonkilenc gólt szerzett klubjában és a válogatottban ebben az idényben, a Premier League góllövőlistáján a harmadik helyen áll tizenkilenc találatával. „Azt hiszem, az idén többet lőttem kapura, és gyakrabban jöttem be a szélről. Valamivel kevesebb asszisztom van, mint tavaly, de olyan pozícióban játszom, ami sokkal jobban fekszik a gólszerzéshez" - értékelte teljesítményét.

Az év csapatába De Gea; Zabaleta, Ferdinand, Vertonghen, Baines; Hazard, Carrick, Mata, Bale; Van Persie és Suarez került be, utóbbi ebben a szezonban már nem fog játszani, harapása miatt tíz mérkőzésre tiltották el.

Rovatok