Index Vakbarát Hírportál

Mourinho: Csalódtam a kedvenc bírómban

2013. május 1., szerda 10:34 | aznap frissítve

Hiába nyert kedd este 2-0-ra a Real Madrid a Borussia Dortmund ellen hazai pályán, összesítésben 4-3-as gólaránnyal a német csapat jutott a BL-döntőbe.

José Mourinho csalódott volt, kedvenc bíróján, Howard Webben egy piros lapot kért számon, szerinte ki kellett volna állítania Mats Hummelst a második félidőben, még 0-0-nál, 18 perccel a lefújás előtt, mert a Borussia játékosa kezezett. „Nagyon szomorú vagyok Howard Webb miatt, csalódtam az egyik kedvenc bírómban. Pirosat kellett volna adnia Hummelsnek, ő is látta, mindenki más is látta. De abban a percben ember volt, nem bíró. Arra gondolt, hogy ha pirosat ad, akkor Hummelsnek ki kell hagynia döntőt. Persze arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy az első mérkőzésen nagyon rosszul játszottunk.”

Az 1997 után ismét BL-finalista Borussia Dortmund vezetőedzője, Jürgen Klopp sem volt rest, hogy a játékvezetőt kritizálva szúrjon oda a madridiaknak: „A Real minden játékosának volt olyan megmozdulása, amiről lehetne még beszélni. Ramos azt hitte, azt csinálhat Lewandowskival, amit akar. Hét sárgát kellett volna kapnia.”

„A vége nagyon szoros lett, pedig nem kellett volna annak lennie, csak be kellett volna lőnünk a nagy helyzeteinket. Összességében ma kevés futballt mutattunk be, de azért megérdemelten jutottunk a fináléba."

A 45 éves edző nem titkolta, hogy már alig várja a május 25-i, londoni döntőt. „Még sosem voltam a Wembleyben. Az biztos, hogy életünk egyik legnagyobb élménye lesz, de senki se higgye, hogy turistának megyünk oda" - mondta magabiztosan. „Akárki is lesz az ellenfelünk, nem mi leszünk a meccs esélyesei, de mindenki láthatja majd, hogy a kupáért utazunk el a fináléra."

A Dortmund nagy valószínűséggel német házidöntőt játszik majd, a másik elődöntő szerdai visszavágóját a Bayern München 4-0-ás előnyből kezdi Barcelonában. 

Rovatok