Index Vakbarát Hírportál

Ha valaki, mi képesek vagyunk

2013. május 1., szerda 15:53 | aznap frissítve

Több szempontból is nehéz helyzetben van Pep Guardiola a Barcelonával minden megnyerő edző, aki nyáron az idén mindent megnyerni akaró Bayern Münchent veszi át elődjétől Jupp Heynckestől. Guardiolát a ma esti BL-elődöntő kimeneteléről kérdezték.

Előző klubja a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján 4-0-ás hátrányból indul, és Barcelonában úgy kell a németeknek négy gólt rúgnia, hogy nem kaphat egyet sem. És még akkor is csak a hosszabbítást harcolja ki a Barca.

A németeknek van mire emlékezniük

Ma szinte alig akad ember, aki arra fogadna, hogy a tegnap történelmi győzelmével a továbbjutást kiharcoló Borussia Dortmundnak nem a Bayern lesz az ellenfele a döntőben. Noha a meccsen a Barca győzelme látszik a legbiztosabbnak, és a döntetlennél még a Bayern-győzelem is valószínűbb, de a Barcelona továbbjutását majdnem húszszoros pénzzel adják a fogadóirodák.

Pep Guardiola nem adott egyértelmű választ, hogy ki mehet tovább: Mind a két csapat jól játszik, bármi megtörténhet, fogalmazott a kolumbiai Time-nak, amit a Marca idéz. A két klub a saját bajnokságukban speciálisat alkotott, uralták a mezőnyt, megérdemelten nyerték, mondta.

A Barcanoticias blog szerint a németek edzője, Jupp Heynckes óvatosan fogalmazott a mai mérkőzésről: „a Barcelona számomra továbbra is a világ legjobb csapata, amely képes megtenni a lehetetlent. Éppen ezért nekünk támadunk kell, gólokat lőni, és nem védekezésbe vonulni. Kreatívnak kell lennünk, támadásokat kell vezetnünk, mert mi nem az a csapat vagyunk, ami kimegy a pályára és ráül az eredményre."

A Bayern München óvatossága természetes, soha senki nem bukott még el drámaibb döntőt, mint a klub a '99-est a Manchester United ellen, éppen a Camp Nouban, ahol a 90 perces rendes játékidő lejártával még 1-0-ra vezetett a Bayern, majd háromperces hosszabbításban a Manchester fordított, és megnyerte a BL-trófeát.

A bajorok természetesen a négyszeres aranylabdás Messire külön figyelni fognak. A német edző szerint tehetségben, hozzáállásban pályán belül és kívül is a világ legjobbja, de „de azért nekünk is van egy világklasszis kapusunk és védelmünk" - mondta a Barca-blog szerint.

A németek 4-2-3-1-es felállással kezdenek, Mandžukić mögött Ribéry, Müller és Robben segíti a támadást. A Barcelona 4-3-3-ban játszik, Alexis, Messi és Pedro támadósorral.

Tito Vilanova, a Barcelona edzője a mérkőzéstől azt várja, hogy csapata saját játékát játssza, és tegye ezt jobban mint a müncheni odavágón. Szerinte a 4-0 nem volt reális, de most a közönségtől hatalmas támogatást remél.

Gerard Piqué, a Barca hátvédje 100 százalékig hisz abban, hogy képesek a mérkőzést megfordítani, és továbbjutni. „Nagyon fontos, hogy minél hamarabb gólt szerezzünk, és egyre nagyobb legyen az önbizalmunk. Az természetes, hogy 4-0- után kételkedsz magadban, de a napokkal egyre inkább elhiszed, hogy képes vagy rá."

Ez a hit legutóbb a Milan ellen vitte tovább a csapatot a nyolcaddöntőben. A Milan 2-0-ra nyert Milánóban, de a visszavágón a Barca 4-et rúgva megfordította a meccset, és továbbjutott.

A Barcánál komoly problémákat jelenthetnek a hiányzók, Mascherano kiesett a védelemből, és Busquets sem 100%-os.

Némi adalék:

Rovatok