Index Vakbarát Hírportál

Luiz a kevésbé jó lábával is szétlövi a kaput

2013. május 3., péntek 15:53

David Luiz a szezon egyik legnagyobb gólját rúgta csütörtök este az Európa Ligában, ballal csavart húsz méterről a Basel kapujába, 2-1-es vezetésnél. Nem ez volt az első bombája mostanában.

A Chelsea brazil védője a svájciak elleni elődöntő 59. percében lőtte ki a jobb felsőt, ezzel bebiztosította csapata döntős részvételét. Luiz gólja azért is volt remek, mert a kevésbé ügyes lábával rúgta be a labdát tökéletesen. Az elődöntőn már nem volt több gól, a londoniak 5-2-es összesítéssel jutottak be az amszterdami fináléba.

David Luiz AMAZING GOAL!! (Chelsea 3-1 Basel)

Egy hete a baseli meccsen is ő állította be a végeredményt, akkor szabadrúgásból. Luiz a 94. percben a hazaiak kapujától húsz méterre lőhetett, a labda laposan, pontosan csavarodott be a bal alsóba, igaz Sommel kapus kicsit elkésett.

David Luiz

Április közepén a Fulham elleni bajnokin elképesztően nagy bombával szerezte meg a vezetést csapatának a középhátvéd: harminc méterre a kaputól kapta a labdát Hazardtól, felnézett, majd a léc alá küldte azt jobbal. 3-0-ra nyertek idegenben.

Fulham 0-1 Chelsea (David Luiz)

Melyik a legszebb?

  • 404
    A Fulhamnek lőtt bomba
  • 264
    A Basel elleni balos
  • 12
    A Basel elleni szabad

Luiz az elmúlt két hétben rúgott közel annyi gólt, mint a teljes szezonban, a Fulham elleni bombája előtt legutóbb még karácsonykor, az Aston Villa 8-0-s eltiporásán talált be. Az is egy erős szabadrúgás volt, a sorfal fölött küldte a labdát a kapuba.

Az ősszel még a Bajnokok Ligájában szerepeltek a Chelsea-vel, ott a Nordsjaelland ellen volt egy látványos szabadrúgása, húszról helyezett a rövidbe, a labda a kapufáról pattant be.

A huszonhat éves brazil szinte az összes szabadrúgását belsővel küldi meg olyan erővel, és olyan pontosan helyezve, hogy a kapusok nem is nagyon tudnak rámozdulni a lövésre, Drogba technikáját idézik a pontrúgásai. nem csoda, több éven át csapattársak voltak a Chelsea-ben, volt ideje ellesni.

David Luiz a szezon összes bajnokiján kezdő volt, és a legtöbb nemzetközi kupameccsen sem maradt ki.

Rovatok