Index Vakbarát Hírportál

Ronaldo-dupla, 25 méteres kapásgól a Real-meccsen

2013. május 4., szombat 22:14

A Real Madrid megszerezte idei 24. győzelmét a spanyol bajnokságban (4-3). A 34. forduló szombat esti meccsén a Valladolid látogatott a héten a Bajnokok Ligájából kiesett Realhoz, és nem sok kellett ahhoz, hogy meg is lepje a madridi közönséget.

A vezetést Óscar González szerezte meg a 8. percben, a bajnokságban 12. Valladolidnak. A 26. percben Di María cselezett a jobbszélen, majd a 16-os sarkáról kapura lőtt, az ötösön Valiente viszont beleért, így öngóllal egyenlített a Madrid.

Hat perccel később Ronaldo fejjel a vezetést is megszerezte, de Javi Guerra gyorsan ismét egyenlővé tette az állást. 2-2

A Második félidőben Kaká lecsapott Benzema passzára a 16-oson belül és ballal lőtt, a labda a kapus válla mellett került a kapuba. Ismét vezetést szerzett a Real, majd egy Özil-szöglet után Ronaldo fejjel tovább növelte az előnyt. Ez volt Ronaldo 33. bajnoki gólja az idén, és a 199. a Real színeiben.

A 4-2 után a Valladolid próbálkozott, de Diego López többször is hatalmasat védett.


Real Madrid 4-3 Valladolid 04.05.2013 ourmatch.net by ourmatch

A meccs végén egy szöglet után Pepe fejelte ki a labdát, de éppen Lluis Sastrének, aki 25-ről, kapásból kilőtte a hosszút. Hatalmas gól volt. Győzelmével a Real nyolc pontra megközelítette a bajnokaspiráns Barcelonát, amely vasárnap játszik a Betisszel. Ha nyer, megnyeri a spanyol bajnokságot.

Rovatok