Index Vakbarát Hírportál

Nem született gól a liverpooli derbin

2013. május 5., vasárnap 16:45

Gól nélküli döntetlennel ért véget a Liverpool és az Everton mérkőzése az angol Premier League 36. fordulójában, ezzel pedig a vendég kékek nagy lépést tettek afelé, hogy előrébb végezzenek a tabellán, mint városi riválisaik.

Nagy helyzeteknél tovább csak az Everton jutott, Sylvain Distin fejesgólját azonban lökés miatt nem adta meg Michael Oliver bíró az 56. percben. Rajta kívül elsősorban Marouane Fellaini veszélyeztetett, a Liverpoolnál pedig főleg Daniel Sturridge próbálkozott helyzetbe kerülni. Distin egyébként remekül védekezett, nagy szerepe volt abban, hogy a Liverpool nem jutott gólhoz.

Az első igazán komoly helyzet a 17. percben adódott, Fallaini lövése egy beívelést követően azonban elment keresztbe a kapu előtt, éppen csak elkerülve a kapufát. A másik oldalon Suarez hiányában nem volt olyan kreatív játékos, aki fel tudta volna törni az Everton védelmét, hiába húzták meg mindkét félidő végét, és a második játékrész elejét a hazaiak.

A Liverpool elmúlt öt bajnokijából ez volt a negyedik döntetlen, ráadásul három találkozó is 0-0-val ért véget. Az Everton megőrizte hatodik helyét a tabellán, a Liverpool öt ponttal lemaradva követi őket a hetedik helyen.

Rovatok