Index Vakbarát Hírportál

150 millióért adhatnak el a Bundesligából

2013. május 10., péntek 07:42

Mario Götze 37 millió eurós szerződtetése még csak a kezdet, vonta le a következtetést a legnagyobb példányszámú német lap, a Bild. A 20 éves támadó középpályás a Dortmundból megy a Bayernbe, ő a katalán sikeredző, Pep Guardiola első igazolása. Ottmar Hitzfeld, aki mindkét német csapatot irányította, és mindkettővel BL-t nyert, úgy vélekedett Götzéről, százévente születik ilyen tehetség.

A szerző úgy gondolja, a nyári átigazolási piacot a Bundesliga fogja uralni, hiszen a Bayern és a Dortmund sztárjai is nagyon kelendőek.

Nyilván elsősorban az érdekel mindenkit, mi lesz a lengyel Robert Lewandowskival, hiszen a Manchester United mellett a Bayern München is képben van. És ki tudja, hogy a Real Madrid, amelynek négyet vágott az elődöntőben, nem száll-e versenybe érte, ha már Higuainon túladott. Lewandowskiért akár 40 millió eurót is kifizethetnek, bár a higgadtabb találgatások 28-30 millió euróról szólnak.

35 millió euró lehet Mario Gomez ára, ha a Napoli tényleg csatába indul érte. A Gazzetta Dello Sport mindenesetre úgy tudja, hogy az uruguayi Cavani helyére ő az egyik jelölt.

Sokkal konkrétabb az érdeklődés André Schürrle iránt, hiszen a Leverkusen sportigazgatója, Rudi Völler a Chelsea-vel tárgyalt. 20 millió euró a tét, a szélsőért ennyit sem sajnálja Abramovics.

A belga lapok pedig már arról írnak, hogy Kevin de Bruyne, aki a Chelsea-től kölcsönbe érkezett a Werderhez, a Bundesligában marad, és a Dortmunddal már meg is állapodott. A BL-döntő egyik résztvevője 15 millió eurót ad érte.

A Liverpool és a Manchester City is szemezgetne a ligából, a Schalke görög védője, Papadopulosz, valamint a Hamburg dél-koreai csatára, Son a célpont. A védő lenne a drágább transzfer, 22 millióba kerülhet, míg a csatárért ennek csak a felét kellene kifizetni. De náluk is nagyobb kincs a dortmundi Marco Reus, akiért a City 38 milliós ajánlata nem is feltétlenül túlzó.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a szezont bámulatosan kezdő, jelenleg sérült Huszti Szabolcsot szívesen leigazolná valaki. A szintén sérült Szalai Ádám azonban előre léphet, ha valaki kifizeti érti a nyolcmillió eurós lelépési pénzt a Mainznak. A Schalke vagy a Leverkusen erre alkalmas lehet, de korábban a Dortmund is képbe került.

Ahhoz képest, hogy tavaly mekkora visszhangot váltott ki a spanyol világbajnok Javi Martinez 40 millió eurós szerződtetése - védekező középpályásért ennyit ritkán szoktak fizetni -, idén már egyáltalán nem kell meglepődni, hogy ekkora összegek repkednek a ligában, köszönhetően a BL-ben való kimagasló szereplésnek.

Rovatok